додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вода з крана небезпечна для щитовидки

Набір ваги, втома і депресія можуть бути викликані недостатньо активною щитовидною залозою.
А проблеми з щитовидкою нерідко виникають внаслідок високого рівня фтору у воді, попереджають медики. Як показало дослідження Університету Кента, надмірне фторування води в Англії призвело до зростання кількості осіб з гіпотиреозом.
З цією заявою згідні не всі. Наприклад, чиновники від охорони здоров'я впевнені в безпеці фторування води. Вважається, що фтор корисний для зубів. Однак якщо його занадто багато, починаються проблеми. Фтор додають у воду, в пасту, але варто враховувати природний вміст фтору в регіоні, пише The Daily Mail. А це робиться не завжди.
Наприклад, в Англії приблизно 10% населення проживають у регіонах, де фтор міститься у воді від природи. Учені перевірили концентрацію фтору у воді і поширеність захворювань щитовидки. Також порівнянню піддалися дані з двох областей – Уест-Мідлендс (фтор був підвищений у воді) і Великий Манчестер.
Виявилося, якщо концентрація фтору перевищувала 0,7 міліграма на літр, то в області спостерігалося більше пацієнтів з гіпотиреозом. Навіть у регіонах з концентрацією, що перевищує 0,3 міліграма на літр, рівень гіпотиреозу серед пацієнтів був підвищений мінімум на 30%. А в Уест-Мідлендс пацієнтів було майже удвічі більше, ніж у Великому Манчестері.
0 827
5-03-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги