додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Гормон «кохання» – ліки від алкоголізму

Гормон "кохання" окситоцин виробляє несподіваний ефект, змішуючись зі спиртним.
Як показало дослідження, гормон пригнічує ефект алкоголю. І це дало вченим Університету Сіднея надію на створення нових ліків проти алкогольної залежності і синдрому відміни, пише The Los Angeles Times. Окситоцин, як відомо, стоїть за формуванням зв'язку матері і дитини, коханців. Він викликає довіру до оточуючих. Є навіть дані про те, що окситоцин допомагає аутистам вчитися і спілкуватися.
Тепер же вчені говорять про те, що окситоцин притупляє вплив помірних доз спиртного. Принаймні, у гризунів (тваринам вводили дозу алкоголю, еквівалентну пляшці вина). Суть в наступному: гормон пригнічує активність рецепторів гамма-аміномасляної кислоти в мозку. А дані рецептори і сама кислота відіграють ключову роль в залежності і поведінці, пов'язаній з почуттям нагороди.
Тому тварини, отримували окситоцин і спиртне, чи не демонстрували ознаки інтоксикації (не було порушень координації, незважаючи на пристойний рівень алкоголю в крові). Правда, подвоєна доза спиртного все ж дала про себе знати. За словами дослідників, звичайно, ще належить дізнатися, чи спрацює гормон на людях. Можливо, він зуміє знизити тягу до спиртного.
0 799
3-03-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги