додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Захворювання по-різному впливають на чоловіків та жінок

Дослідження вчених з Вашингтонського університету і Університету торгової палати Таїланду показало: стать і характер людини визначають те, як вона справляється з фізичним або психічним захворюванням.
Фахівці проаналізували дані 2859 осіб: 1471 чоловіки та 1388 жінок. Дослідники оцінили якість життя, стан психічного та фізичного здоров'я, а також характер учасників, розповідає Psych Central.
Виявилося, захворювання з одним симптомом менше впливали на емоційний стан чоловіків, порівняно з жінками. Однак захворювання з великою кількістю симптомів чоловіки психологічно переносили гірше, ніж жінки. Переживання жінок не залежали від кількості симптомів. Крім того, дослідники виявили: психічні захворювання менше впливали на якість життя жінок з двома певними типами особистості. У чоловіків подібного зв'язку виявлено не було.
По-перше, проблеми з психікою менше тривожили поступливих жінок. У них виявилися найбільш міцні зв'язки з іншими людьми. Значить, їм було простіше отримати соціальну підтримку. Крім того, психічні розлади не знижували якість життя найменш сумлінних жінок. На думку вчених, причина в тому, що такі жінки менше за інших прагнули до досягнень і порядку. Вони не звикли все контролювати, тому психічне захворювання не сильно змінювало спосіб їхнього життя.
0 845
1-03-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...