додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Сауна захищає чоловіків від передчасної смерті

У новому дослідженні, проведеному в Університеті Східної Фінляндії, взяли участь 2315 чоловіків у віці від 42 до 60 років.
Учені спостерігали за учасниками приблизно 21 рік. Потім фахівці порівняли рівні смертності серед учасників, які ходили в сауну один раз на тиждень, і тих, хто робив це частіше, передає The Daily Mail. За період дослідження фахівці зареєстрували 929 смертей, включаючи 190 випадків раптової серцевої смерті, 281 смертельний випадок ішемічної хвороби серця (ІХС) і 407 випадків смерті від серцево-судинних захворювань.
Ризик раптової серцевої смерті виявився на 22% нижчим у чоловіків, які відвідували сауну двічі-тричі на тиждень, і на 66% нижче серед тих, хто відвідував сауну 4-7 разів на тиждень, порівняно з тими, хто ходив у сауну рідше. 2-3 походи в сауну на тиждень зменшували ризик смерті від ішемічної хвороби серця на 23%, а 4-7 відвідувань сауни знижували ризик ІХС на 48%. Ризик смерті від серцево-судинних захворювань зменшувався на 27% при 2-3 походах у сауну і на 50% у тих, хто відвідував сауну 4-7 разів на тиждень. Загалом ризик смерті з будь-яких причин виявився на 24% нижче в чоловіків, які ходили в сауну двічі-тричі на тиждень, і на 40% нижче в учасників, які відвідували її 4-7 разів на тиждень.
Чим більше часу чоловік проводив у сауні, тим нижчий був ризик. В учасників, які перебували в сауні менше 11 хвилин, ризик раптової серцевої смерті виявився вищим на 7% порівняно з тими, хто проводив у сауні від 11 до 19 хвилин. Сеанси довше 19 хвилин зменшували ризик раптової серцевої смерті на 52%. Те саме спостерігалося щодо ризику смерті від ішемічної хвороби серця і серцево-судинних захворювань. Експерти рекомендують ходити в сауну всім, хто не занадто старий або молодий. Утриматися від відвідування сауни варто вагітним жінкам і тим, хто погано переносить спеку.
0 884
28-02-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...