додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Спеціалісти пропонують не вкладати дітей спати вдень

Дослідники з Технологічного Університету Квінсленда хотіли з'ясувати, як денний сон впливає на якість нічного сну, поведінку, пізнавальні здібності й фізичне здоров'я дітей.
Вони проаналізували дані досліджень, у яких вивчався денний сон у дітей у віці до п’яти років. 26 досліджень з 781 виявилися актуальними, пише The Hindustan Times.
Потім учені узагальнили результати й з'ясували: післяобідній сон сильно впливав на загальну якість сну дитини. У дітей старших двох років він збільшував період часу, який був потрібен їм для того, щоб заснути, і скорочував загальний період нічного сну. Негативний вплив денного сну на поведінку, розвиток і стан здоров'я дітей не було настільки очевидним через відмінності у віці учасників та особливостей їхнього денного сну.
А ось дослідження фахівців з Массачусетського університету показало: денний сон покращує роботу мозку. Він допомагає дітям 3-5 років запам'ятовувати інформацію. За словами вчених, під час сну підвищується активність в зонах мозку, що відповідають за навчання та інтегрування нової інформації.
0 961
25-02-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги