додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Раціон, багатий на клітковину, допомагає скинути вагу

Згідно зі статистикою, приблизно 25% дорослих людей страждає від метаболічного синдрому, у тому числі, таких симптомів, як високий рівень цукру в крові, низький рівень "корисного" холестерину й високий рівень тригліцеридів.
Усе це збільшує ризик розвитку діабету і серцево-судинних захворювань. У новому дослідженні, проведеному вченими з Медичної школи Університету Массачусетсу, взяли участь 240 осіб, які страждали від ожиріння і метаболічного синдрому, розповідає Science World Report.
Добровольців розділили на дві групи. Перша група дотримувалася дієти Американської кардіологічної асоціації. Такі учасники їли рибу двічі на тиждень, багато фруктів, овочів, цільних злаків, клітковини і пісного м'яса. Вони обмежили споживання цукру, натрію, алкоголю, насичених жирів, транс-жирів і холестерину. Інша група повинна була їсти, як мінімум, 30 грамів клітковини на день. Американська кардіологічна асоціація рекомендує дорослим споживати від 25 до 30 грамів клітковини на день. Однак середньостатистичний американець з'їдає лише 15 грамів.
Під час дослідження в учасників з обох груп знизилися вага та артеріальний тиск. Добровольці, які споживали багато клітковини, втратили приблизно на 0,5 кілограма менше, ніж ті, хто дотримувався дієти Американської кардіологічної асоціації. Учасники з першої групи скинули 2,2 кілограма, а добровольці з другої – 2,7 кілограма. За словами вчених, клітковина замінює в раціоні нездорову їжу, і завдяки цьому вага знижується. Дослідники дійшли висновку, що споживання клітковини майже так само ефективне, як сувора дієта.
0 234
25-02-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти