додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Інфантильність корисна для мозку

"Дорослі діти" – люди, які живуть з батьками й особливо не обтяжені обов’язками, перебувають у вкрай вигідному становищі.
Як показало дослідження, якщо людина може собі дозволити прожити кілька років без турбот, то це підвищить ефективність роботи її мозку, пише The Daily Mail.
За словами експертів, тривалий підлітковий період дозволяє мозку краще розвинутися. Нині батьки занадто довго опікують своїх дітей, так і не давши їм вирости. І це не так уже й погано, адже мозок зможе краще спеціалізуватися і вийти на новий рівень розвитку. Це підкріплюють і дослідження неврологів.
У підлітковому періоді мозок починає відкидати непотрібне. У результаті виходить ефективно працююча система. Якщо на цей процес йде більше часу (тобто підлітковий період затягується), то якість кінцевої "збірки" підвищується.
Ще одне відкриття: хоча підлітки здатні приймати важкі рішення, з точки зору неврології, ризик перекриває все. Тому вони чують попередження про небезпеку, але все одно роблять ризиковані вчинки. Це біологічна неминучість, властива всім підліткам.
0 982
21-02-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги