додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Google допоможе дізнатися правду про хвороби

Лікарі не раз говорили, що пацієнти, які шукають свої симптоми в Інтернеті або лікування хвороб, стають жертвами шарлатанів і недостовірної інформації.
Найбільша пошукова система Google вирішила покращити інформаційне середовище. Вона відкриє доступ до точної медичної інформації в рамках бази знань Knowledge Graph.
За словами співробітників Google, кожен 20-й запит користувачів пов'язаний з медичною тематикою. Компанія створила базу знань, до якої увійшли описи симптомів і основна інформація про різні захворювання. База покликана спростити процес пошуку інформації. Повідомляється, що в деяких випадках опис хвороби буде супроводжуватися медичними ілюстраціями з спеціалізованої літератури. Достовірність всієї відібраної для проекту інформації перевірила команда лікарів з Google і Клініки Майо.
Треба сказати, компанія Google давно займається медичними питаннями. Наприклад, Google X, дослідницький підрозділ, працює над технологією, яка дозволить за допомогою наночастинок продіагностувати рак, серцево-судинні захворювання та інші небезпечні відхилення. Наночастки вводяться в організм пацієнта з таблеткою. Вся інформація, що збирається частинками, зчитується спеціальним пристроєм, вбудованим в браслет. Найважливіше тут – моніторинг незначних змін в біохімічному складі крові людини, які свідчать про розвиток захворювань.
0 660
17-02-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...