додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Оптимізм закладений у людській природі

Дослідження вчених із США та Австралії показало: люди схильні бачити у всьому позитивний бік.
Фахівці вивчили 100 000 найбільш популярних слів у десяти найпоширеніших мовах світу – англійською, німецькою, французькою, іспанською, португальською, арабською, індонезійською, китайською, корейською та російською. Вони шукали слова в газетах, книгах, фільмах і інтернеті (наприклад, в Twitter), пише The Daily Mail.
Дослідники хотіли з'ясувати, які слова переважають у мовах – "радісні" або "сумні". Для цього вони попросили носіїв мови оцінити слова за шкалою від 1 до 9. За допомогою математичного аналізу вчені з'ясували: незалежно від культури, люди використовують позитивно забарвлені слова набагато частіше, ніж негативно забарвлені. Невеликі відмінності між мовами все-таки існували. Найбільш "радісними" мовами виявилися іспанська та португальська, а "найсумнішими" – китайська, корейська й російська.
Дослідження підтверджує гіпотезу про те, що всі люди підсвідомо схильні до оптимізму. У психології такий феномен називається "принципом Поліанни". Попередні дослідження показали, що люди часто чекають занадто багато від життя. Наприклад, близько 50% шлюбів закінчуються розлученням. Однак навіть після низки невдалих шлюбів багато хто готовий спробувати знову. Тобто люди в основному думають, що будуть успішніші і проживуть довше за інших і недооцінюють ризик раку.
0 699
19-02-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги