додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Сучасні вакцини від грипу дають лише 3% захисту

Британські вчені переконані: щеплення проти грипу, які робляться сьогодні і вимагають щорічно величезних фінансових витрат від держави, насправді малоефективні.
Згідно зі статистикою, на програми вакцинації витрачається багато коштів, проте число людей, що хворіють вірусом грипу, постійно зростає. За словами експертів, співробітники міністерств охорони здоров'я вже повинні бити на сполох.
Проблеми створюють постійні мутації вірусу грипу. А вакцина допомагає тільки при інфікуванні одним штамів. Якщо організм заразиться іншим штамом, вакцина не спрацює. За підрахунками фахівців, імовірність того, що вакцина допоможе, дорівнює всього 3%. Але, по факту, вакцина повинна допомагати кожній другій щепленій людині.
В особливій небезпеці перебувають люди з ослабленою імунною системою, включаючи літніх людей, маленьких дітей і пацієнтів з хронічними захворюваннями. Як підкреслюють вчені, необхідно зміцнювати імунітет, регулярно приймаючи вітаміни, правильно харчуючись, займаючись спортом і загартовуючи організм. У дієті завжди повинні бути свіжі овочі та фрукти, багаті аскорбіновою кислотою (квашена капуста, лимони, мандарини, апельсини, грейпфрути).
0 660
12-02-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги