додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Зелений чай допоможе схуднути без шкоди для здоров’я

Дослідники з Університету Пенсільванії попереджають: засоби для схуднення на основі зеленого чаю мають небезпечні побічні ефекти.
Одним з них є гепатотоксичність (токсичність для печінки). Замість подібних добавок вчені пропонують пити зелений чай, пише The Times of India.
Чай багатий катехинами й поліфенолами, які є природними антиоксидантами. Дослідження на тваринах показали: поліфеноли зеленого чаю запобігають розвитку ожиріння. Якщо ж людина все-таки зважилася приймати засоби для схуднення, їй слід за кілька тижнів до цього почати пити зелений чай. Він допоможе знизити ризик виникнення побічних ефектів.
У новому дослідженні вчені давали мишам великі дози поліфенолу епігаллокатехін-3-галлата (EGCG). Дозування було еквівалентне кількості поліфенолів, що міститься в деяких добавках для схуднення. Попереднє споживання поліфенолів із зеленого чаю захищало мишей від токсичного ураження печінки, викликаного високими дозами того ж з'єднання. Фахівці додають, що зниження ваги у людей, що вживають добавки, швидше за все, є наслідком дієти.
0 770
11-02-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги