|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниВідомо: у деяких літніх людей зникає здатність розпізнавати смак білкових продуктів. Це призводить до зниження апетиту. Тепер учені з Університету Тохоку з'ясували: можна повернути цю здатність і підвищити апетит загалом. Секрет у чаї з ламінарією, збагаченою глутаматом натрію. Це з'єднання відіграє роль у метаболізмі і процесі зв'язку нейронів. Уперше його виробили в 1908 році. Тоді ж уперше був описаний смак білку. Пізніше вчені отримали версію глутамату, яку можна легко додавати в їжу. Глутамат та його солі, що містять натрій, калій, магній, амоній або кальцій, нині використовуються як підсилювач смаку. Вони ховаються на упаковці продуктів під кодами E620-E625. Згідно з дослідженням, що здійснювалося в 1990-х роках, щодня люди споживають по півграма глутамату натрію. В Азії споживання вище (1,2-1,5 грама). У деяких людей це з'єднання викликає нудоту, головний біль. Також його пов'язують з ожирінням, високим тиском і навіть хропінням. У великих обсягах глутамат пошкоджує тканини мозку. Але, на думку вчених, невеликі дози абсолютно безпечні. Більше того, це з'єднання не завжди додається в продукти. Воно міститься в багатьох з них спочатку. Щодо білків, то, розпізнавання цього смаку пов'язане з виділенням слини. А вона захищає смакові рецептори від пошкоджень, розщеплює їжу. Унікальний чай може стати справжнім порятунком для пацієнтів із недоїданням. Він підвищить апетит без шкоди для їхнього здоров'я. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|