додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чай із посилювачем смаку підвищує апетит

Відомо: у деяких літніх людей зникає здатність розпізнавати смак білкових продуктів.
Це призводить до зниження апетиту. Тепер учені з Університету Тохоку з'ясували: можна повернути цю здатність і підвищити апетит загалом. Секрет у чаї з ламінарією, збагаченою глутаматом натрію.
Це з'єднання відіграє роль у метаболізмі і процесі зв'язку нейронів. Уперше його виробили в 1908 році. Тоді ж уперше був описаний смак білку. Пізніше вчені отримали версію глутамату, яку можна легко додавати в їжу. Глутамат та його солі, що містять натрій, калій, магній, амоній або кальцій, нині використовуються як підсилювач смаку. Вони ховаються на упаковці продуктів під кодами E620-E625.
Згідно з дослідженням, що здійснювалося в 1990-х роках, щодня люди споживають по півграма глутамату натрію. В Азії споживання вище (1,2-1,5 грама). У деяких людей це з'єднання викликає нудоту, головний біль. Також його пов'язують з ожирінням, високим тиском і навіть хропінням. У великих обсягах глутамат пошкоджує тканини мозку. Але, на думку вчених, невеликі дози абсолютно безпечні. Більше того, це з'єднання не завжди додається в продукти. Воно міститься в багатьох з них спочатку.
Щодо білків, то, розпізнавання цього смаку пов'язане з виділенням слини. А вона захищає смакові рецептори від пошкоджень, розщеплює їжу. Унікальний чай може стати справжнім порятунком для пацієнтів із недоїданням. Він підвищить апетит без шкоди для їхнього здоров'я.
0 815
30-01-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги