додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Віртуальне переслідування може бути гіршим, ніж реальне

Дослідники з Державного Університету Сема Х'юстона порівняли досвід жертв звичайного і віртуального переслідування.
Виявилося, людям, які зіткнулися з кіберпереслідуванням і отримували погрози через інтернет, доводилося більше платити, щоб впоратися з проблемою. Крім того, вони довше жили в страху і частіше вдавалися до самозахисту в порівнянні з тими, хто страждав від звичайного переслідування, повідомляє Psych Central.
Учені проаналізували дані великого дослідження. Їм вдалося з'ясувати, що жертви кіберпереслідування для самооборони частіше міняли розпорядок дня та адресу електронної пошти. Також дослідники виявили відмінності у віці і статі жертв різних видів переслідування. Так, від реального переслідування жінки страждали в 70% випадків, а від віртуального – тільки в 58% випадків. Середній вік жертв реального переслідування становив 40,8 року, а жертв кіберпереслідування – 38,4 року.
Фахівці припускають: кіберпереслідування порушує особисті кордони людини і змушує її використовувати більш різноманітні засоби самозахисту. Реальне переслідування здається більш небезпечним, але поширеність сучасних технологій призвела до того, що загрози через інтернет турбують людей сильніше. Переслідувачам стало простіше стежити за жертвою, а жертвам, навпаки, тепер складніше себе захистити.
0 886
29-01-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...