додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Фітнес-центри поширюють небезпечні бактерії

Фахівці Американського товариства мікробіології попереджають: похід у спортзал може закінчитися погано.
Проблема в тому, що багато відвідувачів несумлінно ставляться до питання особистої гігієни. А це підвищує ризик поширення інфекцій, пише The Daily Mail.
Зокрема спортивні тканини (поліестер) містять більше мікробів, ніж бавовняні. І в результаті виходить не просто неприємний запах, а повноцінна інфекція. Причому контактні види спорту дозволяють мікробам активніше поширюватися, переміщаючись з форми однієї людини на одяг іншої. До патогенів можуть ставитися бактерії, що викликають застуду, метицилін-стійкий золотавий стафілокок, навіть вірус грипу і норовіруси. Плюс, з одягу патогени передаються на обладнання.
Бактерії розмножуються, використовуючи певне джерело їжі. Це може бути шкіра. Також розсадником зарази є дитяча спортивна форма, яка нерідко зберігається в школі. Лікарі радять регулярно прати спортивний одяг при температурі понад 60 градусів з антибактеріальним засобом. Причому спортивний одяг слід прати окремо від решти білизни, особливо якщо речі належать людині, яка нещодавно хворіла.
0 903
28-01-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги