додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У присутності партнера жінки гостріше відчувають біль

Дослідники з Університетського коледжу Лондона, Королівського коледжу Лондона й Університету Хартфордшира з'ясували: через присутність другої половини під час болісних медичних процедур деяким жінкам може стати гірше, а не краще.
Так, не всім варто брати із собою на операцію кохану людину, передає BBC.
У дослідженні взяли участь 39 пар. Фахівці з'ясували, чи боялися учасниці емоційної близькості у стосунках. Потім кожна жінка випробувала на собі серію болісних лазерних імпульсів. Спочатку її партнер знаходився поруч, а потім вийшов з кімнати. Потім жінки оцінили свої рівні болю.
Вчені також виміряли мозкову активність учасниць за допомогою електроенцефалографії (ЕЕГ). Деякі жінки відчували найбільш сильний біль, коли їхній партнер був з ними в кімнаті. Це виявилися ті учасниці, які уникали близькості, довіряли собі більше, ніж партнеру, і у стосунках почувалися некомфортно.
Результати були помітні і на електроенцефалограмі. У присутності партнера у таких учасниць підвищувалася активність в ділянках мозку, пов'язаних із загрозою для тіла. Попередні дослідження показали, що біль у деяких дітей стає сильнішою в присутності батьків. Таке трапляється в основному тоді, коли батьки переживають більше, ніж діти.
0 626
26-01-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги