додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

П’ять способів не застудитися

Незважаючи на те, що морози не настали, все одно хочеться зустрічатися з друзями, ходити на каток або на лижі, загалом проводити час весело. Але разом із холодами нас атакують і віруси. Як підтримати імунітет?
1. Ноги – у теплі
Одягайтеся по погоді, щоб не було спекотно в транспорті, але й щоб не мерзнути на вулиці. Не забувайте про шапку і теплі рукавиці! Але найголовніше, щоб були сухі і теплі ноги. Якщо все ж примудрилися промочити, обов'язково відразу, як прийдете додому, зробіть для ніг гарячу ванну. Гірчицю туди класти не обов'язково. 20 хвилин потримайте ноги в гарячій воді, періодично підливаючи окріп. Потім можна одягнути шерстяні шкарпетки. А от дитину краще укласти після ножної ванни в ліжко.

2. Ударимо імбиром по вірусах
Якщо відчуваєте, що захворієте, увечері перед сном у склянку теплого молока або чаю покладіть одну-дві ложки меленого імбиру і ложечку меду. Головне – не в окріп, щоб корисні речовини меду не зруйнувалися. Імбир – чудовий противірусний засіб.

3. І контрасти ...
Щоб зміцнити імунітет, можна навіть взимку почати загартовуватися. Тобто приймати контрастні ванни для ніг або душ.
Після того, як прийдете після роботи, налийте у ванну або тазик крижану воду приблизно на 20 см. І потопчіться в ній буквально 5-10 секунд. Не бійтеся – за такий короткий час з вами не трапиться нічого, а імунітет отримає хороший поштовх і почне тут же захищатися від короткочасного впливу холоду. Потім ноги важливо дуже добре розтерти жорстким рушником і одягти вовняні шкарпетки. Для тих, хто зовсім не боїться, найкраще вранці приймати крижаний душ або холодну ванну, в яку потрібно зануритися з головою. Теж недовго – буквально 5 секунд. Це добре зміцнює судини, позбавляє від головного болю.

4. Оксолін вам у ніс!
Перед походом на великий захід або просто перед поїздкою в громадському транспорті не забувайте змастити ніс оксоліновою маззю. Або більш приємною олією чайного дерева. Вони "затримають" віруси і пом'якшать слизову, що полегшить дихання.

5. Ароматні помічники.
Взимку через батареї повітря в квартирах і офісах дуже сухе. Не пошкодуйте грошей на зволожувач – тоді ваша слизова завжди буде в нормальному стані, і вірусам буде складніше проникнути всередину. Якщо в зволожувач додати противірусні аромаолії (чайного дерева, шавлії, гвоздики тощо), То це буде додатковим захистом.
0 903
25-01-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...