додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Стрес на роботі іноді підвищує продуктивність працівників

Щоб впоратися з економічним спадом і конкуренцією, багатьом роботодавцям доводиться скорочувати заробітну плату і змінювати графік працівників.
У співробітників у таких випадках часто стає менше можливостей для розвитку навичок і просування кар'єрними сходами. Попередні дослідження показали, що це знижує мотивацію і розчаровує людей, пише Psych Central. Дослідники з Університету Монаша і Університету Айови з'ясували, що це не завжди так.
Деякі співробітники позитивно реагують на подібні зміни. Однак це стосується тільки дружних колективів і людей, які добре підходять для роботи в організації. Вчені створили онлайн-опитування, щоб з'ясувати, як працівники ставляться до порушення психологічного контракту, тобто обіцянок, які людині дав роботодавець. У дослідженні взяли участь приблизно 100 осіб. Вперше учасників опитали на початку дослідження, а вдруге – через півроку.
Виявилося, негативні зміни підвищували продуктивність деяких співробітників. Наприклад, вони шукали інші методи роботи, розвивали навички членів своєї команди або ставили нові цілі і завдання. Такі працівники намагалися самі вплинути на ситуацію, а не тільки пасивно спостерігали за змінами і скаржилися на них. На думку дослідників, роботодавці повинні ретельно відбирати персонал і стежити за тим, щоб співробітник підходив організації. Для цього необхідно забезпечувати кандидатів реальною інформацією про цілі та цінності компанії. Крім того, керівникам варто стежити за тим, щоб співробітники добре ладнали з колегами і почувалися частиною організації.
0 875
20-12-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...