додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Доведено: людині стільки років, на скільки вона почувається

І в цьому переконані експерти Університетського коледжу Лондона.
Як показує дослідження, люди, які почуваються молодими, довше живуть. Мабуть, так працює воля до життя і поєднання чинників здорового способу життя.
Вчені провели опитування 6500 літніх людей. Ті розповідали про своє самопочуття. Також потім оцінювалися показники смертності в цій групі в наступні вісім років. Виявилося, багато людей похилого віку почувалися молодшими фактичного віку. Це відчуття – сукупність факторів (біль, серйозні захворювання, приплив або відсутність життєвих сил, соціальна, фізична активність та інше).
Але, що дивно, навіть люди, які фактично непогано почувалися, але суб'єктивно відчували себе старшими, вмирали частіше за період дослідження. Середній фактичний вік учасників був 65,8 року. А от середній суб'єктивний вік – 56,8 року. Майже 70% почувалися молодшими на три роки і більше. Чверть відчувала себе на свій реальний вік. А приблизно кожен 20-й – старшим.
Показники смертності виявилися такі: у першій групі померли 14,3% осіб, у другій – приблизно 25% і в третій – 18,5%. Також був виявлений зв'язок між суб'єктивним віком і смертю від серцево-судинних ускладнень. А ось на статистику смерті від раку вік жодним чином не впливав.
0 902
18-12-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...