додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Засоби, які рятують від сонця, небезпечні для чоловіків

Сонцезахисний крем захищає від сонячних опіків. Але водночас він може скоротити шанси на народження дитини.
Учені з'ясували, що такий крем негативно впливає на фертильність чоловіка, пише The Daily Mail. Виявляється, компоненти крему здатні проникати всередину, втручаючись в роботу гормональної системи.
Зокрема небезпечні сполуки BP-2 або 4OH-BP. Вони зменшують фертильність на 30%. Щоправда, фахівці не впевнені, чи то з'єднання знижують якість сперми, чи діють іншим чином. Поки що зрозуміло одне: УФ-фільтри на базі бензофенону використовуються не тільки в кремах, але також в шампунях і інших косметичних засобах. Цікаво й те, що вони шкодять тільки чоловічій фертильності.
Взагалі багато сполук, що містяться в предметах вжитку, здатні знизити шанси на батьківство. Наприклад, небезпечні фталати, які можна знайти в пластиці. Небезпечний і бісфенол-А (головне джерело – пластикові пляшки). Що стосується УФ-фільтрів, то їхню концентрацію оцінювали по сечі. Також враховувалося, скільки часу у людей ішло на зачаття дитини (пари з очевидними проблемами до дослідження не допускалися). На щастя, з'ясувалося, що не всі УФ-фільтри небезпечні. У будь-якому разі фахівці радять з обережністю ставитися до сонцезахисних кремів або змивати їх відразу після перебування на сонці.
0 905
26-11-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги