додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ігроманія не схожа на наркоманію та алкоголізм

Азартні ігри дуже популярні.
Так, приблизно 70% британців іноді грають в подібні ігри. Приблизно 0,6% дорослих британців не можуть контролювати процес гри, тобто є ігроманами, пише Psych Central.
У новому дослідженні британських учених взяли участь 14 ігроманів і 15 здорових людей. Дослідники використовували позитронно-емісійну томографію (ПЕТ) для вимірювання рівня опіоїдних рецепторів у мозку добровольців. Ці рецептори беруть участь в процесі клітинного взаємодії. Вони поєднуються з ендогенними опадами (ендорфінами) подібно замку і ключу.
Учені не виявили різниці в кількості рецепторів у добровольців, залежних від азартних ігор і здорових людей. Це здивувало їх, оскільки, наприклад, у алкоголіків і наркоманів зазвичай більше опіоїдних рецепторів, ніж у людей, які не страждають від цих залежностей. Потім добровольцям дали таблетку амфетаміну, що викликала вироблення ендорфінів, і ПЕТ повторили.
Сканування показало: у ігроманів рівень ендорфінів був нижчий, ніж у здорових людей. Крім того, ігромани випробували менше ейфорії від високого вмісту ендорфінів, ніж здорові добровольці. Дослідники сподіваються, що їхні висновки допоможуть розробити нові методи лікування ігроманії.
0 1 140
25-10-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги