додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Дефіцит вітаміну D небезпечний для сердечників

Як показала статистика, якщо у людини з дефіцитом сталася несподівана зупинка серця і їй провели реанімацію, то в підсумку цілком можлива смерть або порушення в роботі мозку, пише Medical News Today.
Вважається, що концентрація вітаміну в нормі, якщо вона знаходиться на рівні 30-74 нанограмів на мілілітр крові. А от відносно показників дефіциту фахівці не настільки одностайні. Верхня межа визначається від 11 до 30 нанограмів. У рамках останнього вишукування встановлювався рубіж в 10 нанограмів. Рівень може сильно впасти, якщо людина позбавлена сонячного світла, погано харчується, у неї порушене всмоктування їжі, є хвороби печінки або нирок.
Вчені вже давно говорять про небезпеку дефіциту. Зокрема підвищується ризик смерті від раку, ризик шизофренії. Тепер же увагу було прикуто до серцево-судинної системи. Експерти проаналізували рівень вітаміну і стан 53 пацієнтів, що реанімуються після зупинки серця і перебувають без свідомості.
Виявилося, після 6 місяців після зупинки серця 65% пацієнтів з дефіцитом мали серйозні неврологічні проблеми. Ця аномалія спостерігалася лише у 23% з групи, яка не мала дефіциту. Загалом ризик мозкових відхилень виростав в сім разів. При цьому через півроку після виписки з лікарні 29% пацієнтів з дефіцитом померли, з'ясували експерти. Експерти збираються перевірити, чи може вітамінна добавка прибрати підвищений ризик у людей з групи ризику серцево-судинних захворювань.
0 1 034
23-10-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги