додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Солодощі погіршують пам’ять підлітків

Надлишок солодких продуктів в раціоні дитини збільшує не лише ймовірність ожиріння, але і ризик розвитку ранніх проблем з пам'яттю.
Вчені з Університету Південної Каліфорнії довели: зміни в раціоні позначаються на роботі головного мозку, особливо в дитячому віці і підлітковому періоді, пише The Times of India. Припущення вчених підтвердилися під час експерименту з лабораторними щурами. Тварини в рамках досвіду отримували солодку воду в якості основної поживної речовини. Через певний час у більшості особин виникли серйозні зміни в будові головного мозку, збільшилася кількість гормону запалення, порушилася функція гіпокампу (ця структура відповідає за пам'ять). Після "солодкої дієти" велика частина щурів не могла вибратися зі спеціально побудованого лабіринту.
За нормального харчування подібних патологій можна легко уникнути, констатують вчені. Правильне харчування – одна з основ здорового способу життя. Збалансований раціон є найкращою профілактикою цукрового діабету і безлічі інших захворювань.
0 930
22-10-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...