додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Броколі допомагає в лікуванні аутизму

До такого висновку дійшли вчені при проведенні дослідження за участю 44 осіб у віці від 13 до 27 років.
У кожного добровольця була діагностована важка або помірна форма аутизму. Добровольців розділили на дві групи. Перша група з 26 осіб отримувала необхідну добову дозу сульфорафана. Це речовина у великій кількості міститься в броколі. Друга група отримувала плацебо і використовувалася для порівняння результатів, пише Science World Report.
Після закінчення дослідження вчені провели низку тестувань. У першій групі, що приймала сульфорафан, були відзначені поліпшення в спілкуванні і встановленні соціальних контактів. Ефект вчені виявили на четвертому тижні прийому препарату. Сульфорафан, вважають фахівці, сприятливо позначається на роботі нервової системи, проте має пікову ефективність. Після 22 тижня прийому особливого прогресу вчені не виявили. Цікаво, що сульфорафан – це перша ефективна речовина, що дає реакцію по шкалі соціального реагування. Вчені планують проведення додаткових, більш глобальних і масових досліджень, щоб підтвердити отримані дані.
0 751
19-10-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...