додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Сторонні погляди та незручні столики рятують від переїдання

Відвідувачі ресторанів і кафе частіше замовляють здорову їжу, якщо сидять біля вікна або в добре освітленій зоні.
Трапеза за погано освітленими столиками призводить до того, що ми з'їдаємо більше жирного, передає The Hindusian Times. Дослідник Брайан Вансинк з Університету Корнелла вважає, що споглядання перехожих, дерев і сонячного світла за вікном підвищує усвідомлення людьми того, як вони виглядають, і змушує їх думати про прогулянки.
Коли стає темно, ми відчуваємо, що ніхто не може побачити, як багато ми їмо, і відчуваємо менше почуття провини. Вживання їжі в місцях, де нас можуть бачити інші відвідувачі, не дозволяє нам з'їдати занадто багато. Дослідження показало: люди, які сидять найдалі від дверей, їдять менше салатів і на 73% частіше замовляють десерти.
Компанії, які сидять через два столики від бару, випивають на три коктейлі або келихи пива більше, ніж ті, хто сидить далі. Місце біля телевізора теж небезпечне, бо підвищує ймовірність того, що людина замовить смажену їжу. Люди, яким доводиться сидіти за незручними високими столами, змушені сутулитися. Крім того, на цих столах набагато важче розмістити їжу. Тому такі відвідувачі частіше вибирають салати і рідше купують десерти.
0 765
2-10-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги