додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Кожного сьомого пацієнта неможливо вилікувати за допомогою курсу антибіотиків

Поширення антибіотиків – палиця з двома кінцями.
Наявність антибіотиків і їх доступність дозволяють в короткі терміни і з мінімальними витратами виліковувати навіть серйозні інфекційні захворювання. З іншого боку, повсюдне застосування антибіотиків призвело до того, що бактерії з кожним днем набувають додаткову стійкість до препаратів. В результаті старі антибіотики не працюють, а нові занадто токсичні і дорогі. Вчені пророкують, що бактерії можуть виграти в цій гонці, тоді людство знову залишиться без адекватної терапії бактеріальних інфекцій.
За останніми даними, кожен сьомий курс антибіотиків не дає потрібного результату і вимагає повторення або заміни препарату. Дані зібрані в період з 1991 по 2012 роки. В середньому 15% пацієнтів не виліковуються від інфекційного захворювання після застосування антибіотика. У випадку з пневмоніями і бронхітами даний показник складає 35%, що не може не лякати. Виходить, кожен третій пацієнт з бактеріальною інфекцією дихальних шляхів потребує особливого підходу. Вчених вкрай турбує зростаюча неефективність антибіотиків. Для збільшення ефективності антибіотиків необхідно їх розумне застосування. На сьогоднішній день виникає питання про придбання подібних препаратів винятково за рецептом лікаря. Відзначимо, нині в Україні більшість антибіотиків продається в аптеці без рецепта, включаючи найсильніші препарати. Перед застосуванням чергового антибактеріального препарату варто проконсультуватися з лікуючим лікарем, який оцінить необхідність такого лікування.
0 747
30-09-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...