|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниНа цукор не повинно припадати більше 3% від загального обсягу споживання калорій, радять експерти з Університетського коледжу Лондона й Лондонської школи гігієни й тропічної медицини. Зокрема, урізавши цукор у раціоні, можна зберегти зуби, пише Eurek Alert. На думку фахівців, вільний цукор – єдина причина карієсу. До вільних цукрів належать моносахариди і дисахариди, які додаються в оброблені продукти. Також цукор присутній у меді, соках, фруктових концентратах. Карієс – найпоширеніше з неінфекційних захворювань у світі. Він є в 60-90% дітей шкільного віку. І левова частка дорослих має карієс. Ризик утворення карієсу значно збільшується по мірі збільшення обсягу цукру в раціоні. Якщо в дитячому раціоні обсяг зростає від 0% до 5%, то поширеність карієсу підвищується удвічі. Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, максимальне споживання енергії, що надходить з вільних цукрів, не повинно перевищувати 10%. Але краще прагнути до позначки 5%. Це приблизно 50 грамів вільних цукрів на день – як максимум. Але тепер учені закликають знизити планку до 5% (25 грамів), а метою має бути менше 3%. При цьому виробникам продуктів харчування слід скорочувати обсяг цукрів у продукції. А на етикетці потрібно розміщувати попередження, якщо цукру більше 2,5%. Ще варіант – введення податків на цукор. Підвищення вартості продуктів, багатих на цукор, слід збільшити мінімум на 20%. Але не виключено, що зростання складе всі 100%. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|