додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Людям літнього віку не можна різко починати займатися спортом

Наталія Лупекіна, лікар-кардіолог, розповідає, чи не пізно міняти спосіб життя в старості.
Відомо, що вести здоровий спосіб життя краще з молодості. Але якщо раптом людина, якій за 50, різко змінить спосіб життя, зокрема з метою знизити показники холестерину, чи відчує вона різницю? Може, вже пізно і покращити стан судин нереально? Такі питання часто задають собі люди середнього і похилого віку.
Треба пам'ятати, що різко змінювати свій спосіб життя не рекомендується в будь-якому віці, особливо після 50 років. Почати займатися гімнастикою, плаванням, ходьбою та іншими помірними навантаженнями корисно. Кардіологи саме це і рекомендують своїм пацієнтам. Питання в інтенсивності навантажень.
Не можна різко і відразу починати з силових навантажень, важкої атлетики, навантажень, при яких пульс розганяється вище 140-150 ударів на хвилину. Інакше замість користі можна отримати інфаркт. Будь-які спортивні навантаження слід починати з малої інтенсивності, поступово збільшуючи по мірі тренованості організму.
Якщо вам вже більше 50 років, то темп і режим навантажень найкраще узгодити зі своїм лікарем, щоб у результаті отримати ефективний результат без шкоди для здоров'я. Можливо, він призначить дослідження для отримання повної картини про стан здоров'я.
0 1 169
14-09-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги