додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У США стартували перші випробування вакцини проти Ебола на людях

В США незабаром розпочнуться перші випробування вакцини проти вірусу Ебола на людях.
Компанія-виробник GlaxoSmithKline планує проведення першого етапу вже через два тижні. Це зумовлено гострою ситуацією, що склалася навколо інфекції. Міністерство оборони США вже схвалило експериментальні версії вакцин проти вірусу Ебола. Зараз потрібно зрозуміти, наскільки ефективний і безпечний засіб, чи здатний він створити у людини стійкий імунітет проти інфекції. Вакцина складається з генетично модифікованого аденовірусу, в який вчені вмонтували гени вірусу Ебола. Випробування на тваринах пройшли успішно, вченим вдалося підтвердити ефективність засобу.
Фахівці з області охорони здоров'я побоюються: вірус із кожним днем набирає обертів. Зафіксовано 3069 випадків зараження, більше 1,5 тисяч осіб загинули від інфекції. Втім, ці цифри можуть бути занижені в 2-4 рази, не кожен випадок зараження вдається офіційно зареєструвати, так як інфекція поширюється в країнах Африки, що розвиваються. Випадки Ебола зафіксовані в Гвінеї, Нігерії, Ліберії та інших країнах африканського континенту. Смертність від вірусу становить 90%.
0 919
2-09-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...