додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Йога рятує від соціофобії

Вчені з Королівського університету довели: заняття йогою та іншими видами розслаблювальної гімнастики допомагають людям з тривожними розладами.
Релаксація змінює сприйняття світу людини, яке постає перед нею в позитивному світлі. Настільки позитивного ефекту не очікували навіть фахівці, пише The Times of India. Був проведений експеримент. Добровольці дивилися на зображення людини на екрані. Дана фігура неоднозначна і розроблена спеціально для психологічних тестів: комусь здається, що людина стоїть до нього обличчям, інші відчувають, що вона відвернулася. Соціофоби частіше за інших стверджували, що фігура рухається назустріч їм.
Після проведення декількох сеансів м'язової релаксації результати тесту змінилися в позитивний бік – добровольці з тривожним розладом відчували, що людина на екрані повернута до них обличчям. Ця ознака говорить про відкритість індивіда і готовності до нових контактів з оточуючими людьми. Відзначимо, раніше вчені вже довели, що йога полегшує симптоми депресії і налаштовує людину на позитивний лад.
0 663
2-09-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...