додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вчені пояснили, чому люди ростуть повільніше, ніж інші ссавці

Вчені розгадали загадку і змогли пояснити, чому новонароджена дитина росте досить повільно, якщо темпи зростання порівнювати з іншими ссавцями.
Вся справа в підвищених вимогах до харчування і кровопостачанню головного мозку: дитяча нервова система вимагає удвічі більше глюкози до п’ятирічного віку, якщо порівнювати дані з показниками дорослої людини. Це пояснює, чому темпи росту людини більше наближені до рептилій, ніж до ссавцям. Фахівці використовували дані, отримані при обстеженні дітей на МРТ і ПЕТ. Спеціальні методи дозволили визначити кількість необхідної глюкози на різних етапах розвитку. До певного періоду навіть фахівцеві важко визначити вік малюка за зовнішнім виглядом: необхідно відштовхуватися від даних психічного розвитку та кісткового віку.
Раніше вчені вважали, що максимальна кількість енергії необхідна дитині в момент народження, виявилося, що це судження було помилковим. "Енергетичний" пік настає до 4-5 років, коли мозок споживає до 65% всієї енергії організму. Саме в 4-5 років відбувається основний процес утворення зв’язків між нейронами і формуються базові поняття.
0 591
2-09-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...