додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

6 речей, які потрібно зробити перед операцією, щоб швидше видужати

Будь-який пацієнт, якому мають зробити якусь хірургічну операцію, мріє швидше видужати, щоб повернутися додому.
Ось деякі несподівані поради від досвідчених експертів, які допоможуть швидше видужати.
- Відвідайте стоматолога
Цю пораду перед операцією зазвичай дають анестезіологи. Погані зуби мають властивість крощитися. Під час наркозу у людини відключається захисний ковтальний рефлекс, і ці шматочки зубів можуть потрапити в легені, що потребує хірургічного видалення!
- Перевірте ліки
Багато людей регулярно приймають аспірин для профілактики інсультів і інфарктів. Але це ж ліки, які розріджують кров, що різко збільшує небезпеку внутрішніх післяопераційних кровотеч.
- Спіть на спині
Сон – найважливіша частина післяопераційного відновлення. Привчіть себе спати на спині, тому що це буде потрібно після операції, коли тиск на правий або лівий бік буде небезпечним.
- Припиніть палити
Паління змушує легені виробляти більше слизу для очищення від диму, що породжує "кашель курця". Після операції, коли шви ще остаточно не затягнулися, подібний кашель буде викликати у вас сильний біль.
- Пострижіть нігті
За тиждень до операції намагайтеся не контактувати ні з ким із застуджених, щоб підтримати імунну систему. За день перед операцією прийміть душ і пострижіть нігті, під якими часто ховаються шкідливі бактерії.
- Не намагайтеся схуднути
Час після операції багато людей вважають ідеальним для схуднення. Все одно їсти особливо не хочеться, так чому б не скинути кілька кілограмів. Але саме тепер вашому організму потрібні сили для відновлення, і отримати він їх може тільки через їжу – основне джерело енергії!
0 1 805
25-07-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги