додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Через стовбурові клітини у жінки виріс ніс на спині

В американської жінки, якій зробили в Португалії 8 років тому пересадку стовбурових клітин, на спині виріс ніс. Лікарі намагалися за допомогою даної процедури позбавити пацієнтку від паралічу.
Дивовижна історія сталася з мешканкою США, чиє ім'я не називається з етичних міркувань. 8 років тому лікарі Hospital de Egas Moniz в Португалії вирішили піддати її експериментальному лікуванню паралічу, для чого взяли тканину з області носа, що містить стовбурові клітини, і пересадили в хребет. Медики припустили, що стовбурові клітини переродятся в ті самі нервові клітини, які необхідні хворому хребту для відновлення втрачених функцій, і у пацієнтки знову з'явиться чутливість в тілі.
На жаль, лікування не привело до успіху, і американка поїхала на батьківщину. Однак через 8 років після проведення операції жінка поскаржилася на сильні болі в області спини. Лікарі оглянули її і виявили там трисантиметрове розростання, що мало носові тканини, а також фрагмент кістки і нервові волокна, з'єднані з хребтом.
Видалити новоутворення нейрохірург Брайан Длохі з Університету Айови заявив, що воно було доброякісним, хоча і виділяло якийсь мускусоподобное речовину. А дослідник в області стволових клітин з Wayne State University в Детройті доктор Жанна Педуцці-Нельсон стверджує, що у більшості реципієнтів носової тканини, які проходили через подібні операції в рамках лікування паралічу, стан здоров'я покращився. Технологія була випробувана на гризунах.
"Мені дуже сумно чути про подібний побічний ефект, – говорить лікар Педуцці-Нельсон. – Однак він спостерігається при менш ніж 1% всіх операцій. У більшості пацієнтів відзначається досить вражаюче поліпшення".
0 807
23-07-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги