додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Гіпертонія захищає від недоумства в старості

Прийнято вважати, що високий тиск небезпечний для здоров'я.
Але в гіпертонії може бути несподіваний "плюс" – зниження ризику деменції, пише The Daily Mail. Чим вищий тиск, тим менший ризик. Справа в наступному: якщо в середньому віці в людини високий тиск, це підвищує ризик хвороби Альцгеймера та інших типів деменції. Але в літньому віці ефект зникає.
Відкриття зробили вчені Університету Каліфорнії. Вони досліджували стан людей без деменції, чий вік перевалив за позначку 90 років. У загальній складності аналізу піддалися 625 пенсіонерів. Їх обстежили кожні півроку протягом 10 років. Якщо у добровольця розвивалася гіпертонія в 80-89 років, то ризик деменції знижувався в порівнянні з людьми, що мали нормальний тиск. А якщо гіпертонія відвідувала після 90 років, ризик був ще нижчий. Причому, на ефект не впливав прийом ліків проти гіпертонії.
Незважаючи на однозначність висновків, вчені закликають не відмовлятися від лікування гіпертонії. Більш того, раніше проводилися вишукування, навпаки, довели, що ліки від гіпертонії знижують вікову втрату пам'яті. Майже 800 літніх людей, 610 з яких були гіпертоніками, взяли участь у тому дослідженні. Сам тип препарату не грав значної ролі. У будь-якому випадку лікування дозволяло скоротити обсяг аномалій в мозку. Особливо добре працювали бета-блокатори. Вони ефективно захищали від всихання мозку.
0 834
22-07-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...