додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Від вибору професії залежить стан розуму у старості

Як пише сайт "Час Пік", проведене дослідження продемонструвало, що ясність розуму в похилому віці зберігається у людей, які обіймали посади, що вимагають вирішення нестандартних завдань.
Автори дослідження протестували пам'ять у 4182 осіб, які представляють різні професії. Кожен з учасників експерименту пропрацював на одному місці не менше 10 років і незадовго до тестування вийшов на пенсію. Кращі результати показали представники професій, пов'язаних з розумовою діяльністю і прийняттям нестандартних рішень. При цьому залежності ментального статусу від статусу соціального чи фінансового благополуччя виявлено не була.
В "топ-5" професій, представники яких продемонстрували найкращі результати тестування, увійшли авіадиспетчери, медики, фінансові аналітики, вчені, а також викладачі. Учені не раз говорили про те, що соціальна активність дозволяє літнім людям зберегти здоров'я, в тому числі, психічне. З цієї причини лікарі радять після виходу на пенсію почати пошуки нової роботи або знайти собі серйозне захоплення, щоб не знижувати рівень активності.
0 1 286
24-04-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги