додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені пропонують лікувати рак за допомогою ВІЛ-інфекції

Учені, так би мовити, "нацьковують" на шкідливі ракові клітини смертельний вірус ВІЛ. Докладно про це було розказано в газеті "Едіот Ахронот".
Професор Моше Котлер із Єврейського університету (кафедра імунології) протягом цілих десяти років вивчав у своїй лабораторії всі можливості, як за допомогою вірусу імунодефіциту можна успішно боротися зі смертоносними раковими клітинами.
Така незвичайна ідея - використовувати як "зброю" ВІЛ щодо злоякісних ракових клітин - відвідала Моше Котлера в той час, коли він разом зі своїм колегою Роні Новарскім дізнався про те, що білок Vif, який міститься у вірусі імунодефіциту, здатний перешкоджати тому, щоб ракові клітини після пошкодження внаслідок променевої терапії відновлювалися.
У більшості після впливу підвищеної, навіть високої дози, опромінення ДНК ракових клітин руйнуються, і вони не здатні далі продовжувати поділ, що, в свою чергу, призводить до їх повної загибелі. Однак є й інші випадки, коли ракові клітини знову відновлюють своє ДНК, після чого вони набувають, так сказати, "імунітет", стійкість до опромінення. Ось у цих важких випадках, які вже називають "безнадійними", білок Vif здатний допомогти, так як він грає дуже важливу роль в реплікації вірусу імунодефіциту.
Вчені з Ізраїлю пропонують новий метод лікування раку, а саме до того, як проводити процедуру опромінення, вводити в кров пацієнта білок Vif, який виділений з вірусу ВІЛ. Він не дасть можливості раковим клітинам знову відновити своє ДНК. По закінченні такого лікування хворим пацієнтам необхідно пройти ще кілька сеансів радіотерапії.
Також дослідники відзначили, що при такому лікуванні застосовується всього лише один білок, який міститься у вірусі ВІЛ, значить, відсутня і загроза зараження СНІДом протягом усього курсу лікування. Вчені з Ізраїлю дуже сподіваються, що при лікуванні раку такою методикою не буде великої кількості різноманітних ускладнень і побічних ефектів.
Цю методику лікування успішно і, варто відзначити, дуже ефективно використовують для лікування раку крові, в основному ця методика добре допомагає при лікуванні мієломи та лімфоми. Нині вчені продовжують дослідження і сподіваються, що ця методика також буде дуже успішно допомагати і при інших видах раку, наприклад, лейкемії.
Трохи раніше надходила інформація про те, що вчені з Америки знайшли спосіб, який успішно допомагає захищати здорові клітини організму при проведенні хіміотерапії, яку проводять при виявленні злоякісних пухлин.
0 983
16-04-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...