додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

П’ять причин носити теплу шапку

Завдяки головному убору не захворієте

1. Хвороба вух
Вуха не виносять перепадів температур. І тоді з’являється отит. Замість отиту може з’явитися фурункул у слуховому отворі. Дуже часто дівчата приходять до лора з порушенням слухового нерва через обмороження вух. А від цього слух може погіршитися назавжди. Не варто забувати, що біля вух знаходяться й інші органи: слухові ходи, мигдалини, слизові носа. А порушення цих органів призводять до гаймориту, фронтиту та ангіни.

2. Якщо ослаблена імунна система
Якщо ви щойно перенесли застуду чи грип, то без головного убору вам не варто виходити на вулицю. Адже переохолодження голови призведе до ослаблення імунітету і підвищує ризик знову захворіти. Так можна заробити хронічні і гострі недуги.

3. Менінгіт
Розвивається хвороба при переохолодженні на фоні ослабленого імунітету. Якщо не лікувати менінгіт, то він може стати причиною епілепсії і навіть смерті. Збудниками хвороби є бактерії та віруси. І захворіти можна в будь-якому віці.

4. Запалення лицьового нерва
Мороз і холодний вітер згубно впливають на нервову систему. Через переохолодження порушується кровообіг і судини звужуються. А це може призвести до невралгії трійчастого і лицьового нерва. Якщо раптом відчули сильний стріляючий біль, терміново зверніться до лікаря.

5. Випадіння волосся
Багато дівчат думають, що вбережуть зачіску, якщо не будуть носіть шапку. Але все якраз навпаки. Укладка, звичайно, не постраждає, але через морози і вітер структура волосся буде пошкоджена. Адже холод звужує судини, а це призводить до погіршення кровообігу. Як мінімум, це може призвести до тьмяності і ламкості волосся. Погіршується живлення цибулин, і вашому волоссю загрожує випадіння.
0 1 923
18-12-2015, 20:59

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги