RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Повітряні судна Віктора Януковича, на яких він втікав з Києва перелетіли до Москви.

Це підтвердили в аеропорті "Внуково", де наразі і стоять два вертольоти і літак екс-президента, повідомляє ТСН.



Більше того - цьому транспорту українські чиновники дозволили вилетіти з донецького аеропорту уже в середині березня. Ймовірно, що за екс-гарантом ніякої погоні й не було.

Наприкінці лютого, коли у Києві рахували десятки розстріляних активістів, Янукович із 21-м охоронцем на двох гелікоптерах попрямував у Харків, начебто на з'їзд Партії регіонів.

В аеропорт Харкова він прибув вночі 22 лютого та поїхав у президентську резиденцію - секретний об'єкт, "обкомівську дачу", розташовану у лісопарку.

Обслуговуючий персонал попередили за дві години до приїзду важливого гостя та змусили покинути дачу. Там Янукович переночував та пообіді з кортежем відправився із резиденції в аеропорт.

Вже за годину (22 лютого о 16:00) екс-гарант з охороною приземлився в Донецьку.

Метою поїздки було - дістатися реактивного літака "Фалькон" та втекти у Москву.

Раптом перший ляпас - заборона на виліт через відсутність належних документів. Проте тоді його не затримали.

Як розповіли очевидці, переляканий Янукович дочекався машини та поїхав ховатися за мури Рената Ахметова у донецький ботсад. Вже наступного дня із резиденції донецького бізнесмена Янукович рвонув Маріупольською трасою.

Це був найзагадковіший відрізок його маршруту, бо кінцевим пунктом призначення було чисте поле. Очевидці розповідають, що туди ж з'їхалися десятки дорогих автомобілів, прилетіли два досі неопізнані гвинтокрили.

Кажуть, що Янукович з двома синами піднявся в небо і за кілька годин вони повернулися. Саме з цього часу Янукович приймає рішення тікати в Росію через Крим та прощається зі старшим сином Олександром Януковичем, який відправляється в Луганськ. Місцеві стверждують, що він і досі там перебуває.

Старшого сина Януковича тільки кілька днів тому оголосили у розшук.

Молодший син їде з батьком в Ялту. Далі маршрутом керував начальник охорони Кобзар, координуючи план дій з Росією.

Один з колишніх офіцерів УДО повідомив, що Януковичу дозволили покинути Україну: "Або не знали, що з ним робити... Звучала сума у 2,5 млрд чогось там... розмови ходили, але я не бачив цих грошей".

23 лютого Янукович заїхав у СБУ в Ялті, де держохоронці написали заяви на звільнення. 15-теро удошників таки залишилися з гарантом. Вони оселилися у російському пансіонаті поряд з найвідомішим рестораном "Тіфліс", який місцеві називают президентським.

23 лютого ввечері Аваков і Наливайченко вже полюють за гарантом. А самого Януковича тим часом вивозять в Росію дорогою з Ялти. Його кортеж із трьох авто спокійно могли перехопити дорогою до Севастополя. Цього не зробили, як запевняє начальник УДО Кулик, бо не мали законних підстав затримувати ще чинного за законом президента.

О 23:30 у Козачій бухті Януковича зустріли морпіхи 810-ї окремої бригади морської піхоти ЧФ, посадили на десантний катер, і вже за добу янукович дістався берегів Новоросійська.

Примітно, що ґвинтокрили та літак, на якому Янукович намагався вилетіти з України, також зникли.

Виявилося, що з 12 по 19 березня авіатранспорт Януковича безперешкодно, по черзі покинув аеропорт Донецька та відправився в Європу. Літак "Фалькон-900" полетів у Францію на техогляд, а два ґвинтокрила "Агуста 139" перелетіли до Молдови та Румунії, де їх дозаправили, а звідти вони вирушили на техогляд у Швейцарію.

Наприкінці березня весь цей авіатранспорт перелетів у Москву на найдорожчий в Росії майданчик приватного авіатранспорту "Внуково-3". Тож досі без відповіді залишається питання, чому авіатранспорт, який коштує десятки мільйонів доларів та є речовим доказом у справі втечі Януковича, випустили з України.
Редактор: Юрій Коверзнєв
21-04-2014, 15:08
Коментарів 0 Переглядів 2 537

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.