RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Жіноча збірна України здобула чергову, вже 5-у, медаль на Першості світу з біатлону, ставши другою у естафеті
Жіноча збірна України здобула чергову, вже 5-у, медаль на Першості світу з біатлону, ставши другою у естафеті. Успіх, у принципі, прогнозований з огляду на попередні гонки в чеському Нове Мєсто, однак від цього не менш приємний, повідомляє champion.com.ua.

Починала гонку в нашої команди Юлія Джима, яка до першого рубежу підійшла за межами десятки, але завдяки бездоганній стрільбі пішла звідти четвертою. Згодом Юлія вийшла навіть на третє місце, але через промах на другому рубежі пішла звіти 10-ю. Провал? У порівнянні з норвежками – ні, адже у Фенне було і два додаткових патрони, і штрафне коло. І тоді мало хто міг спрогнозувати їхній майбутній тріумф. У лідерах на першій передачі естафети йшли господарки першості, а Джима з відставанням у 28 з гаком секунд фінішувала 12-ю.

Віта Семеренко одразу кинулася уперед, відіграла кілька позицій, однак на першому стрільбищі дещо довго цілилася, витратила один додатковий патрон, й пішла з нього лише 11-ю. Лідерство захопила словачка Кузьміна, за нею бігла росіянка Кузьміна і чешка Соукалова. Після другої стрільби Кузьміна відвалилася, а ось чешка та росіянка почали відриватися. Віта відстрілялася чисто і бігла 7-ю, а фінішувала 6-ю (відставання від лідерів з Росії становило 29 секунд).

І ось тут настав час поговорити про тактику естафети. Згадані команди Чехії та Росії вирішили зробити ставку на відрив перших двох номерів команди та збереження його їхніми партнерками. Україна та Норвегія прогнозували нарощення темпу на останніх етапах, ставлячи лідера останнім. Практика вирішила: вірне рішення прийняла друга пара команд. Якщо першу стрільбу росіянка Шумілова та чешка Ландова виконали бездоганно, то далі тягар відповідальності зробив свою справу: два та три промахи відповідно і фактично втрачені шанси на медаль. Натомість Валя Семеренко відстрілялася чисто та швидко і пішла першою з другого стрільбища. За нею бігли німкеня Дальмайєр та італійка Понца. А ще за ними почала підтягуватися норвежка Сулемдаль, яка зрештою просто з’їла представницю Росії.

Четвертий етап першою почала все ж таки Німеччина (Дальмайєр привезла 3 секунди Валі), потім йшли Україна (Підгрушна), Італія (Оберхофер) та Норвегія (Тура Бергер, котра відставала від Олени на 38 секунд). Німкеня Хенкель, немов на БМВ, почала втікати від Підгрушної, відірвалася до першого стрільбища майже на десяток секунд, однак такий темп зіграв з нею злий жарт: Андреа довелося використати додатковий патрон і вона залишилася трохи, але позаду Підгрушної.

Ну що – бути "золоту"? Напевно, так і сталося, але у Норвегії є фантастична, геніальна, неперевершена Тура Бергер. Вона метеором пробігла по дистанції, відіграла два десятки секунд відставання після першої стрільби і прилетіла на другу у групі з 5 спортсменок (до Італії, України, Німеччини та Норвегії завдяки влучній стрільбі додалася Франція). Війну нервів програли якраз француженки та німкені (не день Хенкель був), а трійку складала сенсаційна Італія та прогнозований дует Україна-Норвегія.

Підгрушна зробила все, що могла в цій ситуації – обійшла італійку Оберхофер та фінішувала другою. Битися на рівних з надлюдиною Бергер, котра на 500 метрах здатна випередити тебе на 5 секунд було утопією. Був момент, коли у неї впала палиця, однак їй одразу тренери подали нову. У підсумку Тура випередила Підгрушну на 7 секунд. Італія стала третьою, показавши росіянкам, які все ж таки пробилися у четвірку, та німкеням усю важливість вірної тактики та влучної стрільби відповідно.

Що ж, вітаємо усіх наших дівчат: Юлію Джиму (перша медаль на рівні ЧС), Валю та Віту Семеренко, і безперечно одну з головних героїнь цього чемпіонату Олену Підгрушну, яка завдяки цьому "сріблу" здобула повний комплект нагород першості. Наша команда у загальному медальному заліку першості йде третьою (1-1-3), поступаючись Норвегії (6-1-0) та Франції (1-3-0).

Чемпіонат світу з біатлону

Нове Место, Чехія

Жінки

Естафета 4x6 км

1. Норвегія (1+9) 1:08:11.0
2. Україна (0+5) +7.0
3. Італія (0+4) +11.6
4. Росія (0+7) +29.0
5. Німеччина (0+11) +30.9
6. Франція (0+13) +36.7
7. Білорусь (1+7) +1:02.2
8. Словаччина (0+14) +2:00.3
Редактор: Юрій Коверзнєв
15-02-2013, 21:45
Коментарів 0 Переглядів 1 442

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!