RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

МЗС України зробив заяву у зв'язку із загостренням ситуації в Донбасі

Міністерство закордонних справ України вимагає посилити політичний тиск на Російську Федерацію у зв'язку із загостренням ситуації в Донбасі.

"Вимагаємо від Російської Федерації як сторони Мінських домовленостей невідкладно забезпечити виконання своїх зобов'язань, вивести з території Донбасу військових найманців і озброєння, припинити незаконні поставки зброї і військової техніки бойовикам, розблокувати роботу СММ ОБСЄ. Звертаємося до міжнародних партнерів з проханням посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль з тим, щоб зупинити небезпечну ескалацію напруженості в Донбасі", - наголошується в повідомленні на сайті відомства.

У МЗС підкреслили, що тільки протягом 22-24 липня бойовики за підтримки Кремля 189 разів обстрілювали позиції ЗСУ, в тому числі озброєння, яке давно повинно бути відведено від лінії розмежування згідно з мінськими домовленостями.

"Позиції українських військових та об'єкти цивільної інфраструктури, в тому числі житлові будинки, обстрілювали з гармат калібру 122 мм 89 разів, з мінометів калібру 120 мм – 30, з мінометів калібру 82 мм – 50 разів. В районі населених пунктів Новозванівка, Трудівське, Авдіївка відбулося 6 бойових зіткнень, наслідком яких стали втрати серед особового складу сил АТО", - уточнюють у відомстві.

У МЗС переконані, що ескалація ситуації відбувається завдяки поставкам Росії військової техніки, озброєння та боєприпасів, а також через нових найманців і кадрових військовослужбовців російської армії в Донбасі.

"З початку липня цього року неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону з боку РФ перетнули 19 залізничних ешелонів з озброєнням і військовою технікою. З порушенням норм міжнародного права і зобов'язань у галузі контролю за експортом озброєнь Росією було завезено 19 танків Т-72, 3 реактивні системи залпового вогню "Град", 2 самохідні артилерійські установки, 11 БТР і БМП. З території РФ було також поставлено 130 цистерн (6600 т) з пально-мастильними матеріалами та 14 вагонів з боєприпасами (близько 560 т). На тимчасово непідконтрольну територію зайшло 9 автомобільних колон, у складі яких, серед іншого, 44 вантажівки з боєприпасами, 34 автозаправники, 77 одиниць автомобільної техніки. Російські безпілотні літальні апарати тричі незаконно перетинали українсько-російський кордон і після виконання розвідувальних завдань у повітряному просторі України поверталися на свої бази на території РФ", - наводять статистику у відомстві.

У МЗС звертають увагу на залякування спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, створення перешкод їх діяльності з моніторингу та верифікації.

Також в МЗС заявляють, що РФ активно намагається нав'язати світовій спільноті думку, що конфлікт в Донбасі має "внутрішньоукраїнський характер.

"Така риторика Кремля підтверджується позицією делегації РФ на переговорах у Мінську, де вона намагається виконувати роль стороннього спостерігача і адвоката незаконних збройних формувань окремих районів Донбасу замість того, щоб змусити їх повною мірою виконувати Мінські домовленості. Подібна поведінка Росія демонструє також щодо домовленостей в "Нормандському форматі", відмовляючись від їх виконання або свідомо намагаючись спотворити їх зміст. Зокрема, це стосується рамкових засад розведення сил уздовж лінії розмежування, які були узгоджені військовими радниками цього формату 15-16 червня 2016 року", - наголошується в повідомленні.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
25-07-2016, 23:12
Коментарів 0 Переглядів 1 335

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.