RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Український Червоний Хрест звинувачують у тотальній корупції

Український Червоний Хрест продає гуманітарну допомогу, бере гроші за медичні курси і взагалі заробляє буквально на всьому. Про це спочатку почали писати у соцмережах волонтери організації, потім ці факти підтвердилися під час журналістського розслідування Слідства.Інфо, пише ТСН.

Олексій Ярильченко, волонтер столичної організації Товариства Червоного Хреста України, розповів, що Червоний Хрест брав участь у "благодійному розпродажі" на Солом'янській площі і продавав гуманітарну допомогу – креми, зубні пасти, іграшки. Ще одна волонтерка столичної організації Марина Ісаєва розповіла, що багато людей жертвували гроші і загалом збиралася велика сума. Потім волонтери передавали ці гроші у Червоний Хрест, але куди потім ішли ці кошти – їм не повідомляли.

Експеримент журналістів "Слідства.Інфо" підтвердив ці заяви. На території дитячого садочку у Деснянському районі Києва після попередньої телефонної розмови купили косметику у працівників Червоного Хреста. Такий самий випадок стався і у Вишгороді Київського району.

Окрім того, гуманітаркою відкрито торгувала Світлана Соляник, почесний донор України, яка 20 років очолює первинну організацію Червоного Хреста на заводі "Артем".

Волонтери вже не перший місяць б'ються над проблемою корупції в Червоному Хресті, але не можуть отримати підтримку з боку керівництва організації.

"У нас була спроба звернутися в Національний комітет, ми написали заяву, лист до президента ТЧХУ Усіченка. По суті, людина при нас визнала, що це корупція, пообіцяв розібрати і нічого не сталося. Мало того, що ми не отримали ніякої підтримки в спробі припинити цю корупцію, так ще і постраждали люди, які дали нам цю інформацію", - розповідає волонтер столичної організації Червоного Хреста Михайло Тульський.

Генеральний секретар Національного комітету Алла Хабарова спочатку запевнила, що до них ніхто не звертався, а потім заявила, що скаржники взагалі не волонтери.

Червоний Хрест відомий своїми курсами першої медичної допомоги. Офіційно вони безкоштовні, але насправді – не зовсім.

Генеральний секретар Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Алла Хабарова каже, що усі, хто відвідують ці курси, можуть пожертвувати благодійний внесок – хто скільки може.

Але коли журналісти зателефонували до кількох районних організацій Червоного Хреста, то там їм назвали конкретні суми – 300 і 400 гривень. Причому у кожної районної організації власний тариф.

У штаб-квартирі Червоного Хреста в Швейцарії, яка номінально координує зусилля національних комітетів, від будь-якої інформації просто відмахуються.

"Ми зверталися до голови представництва Федерації червоного хреста і червоного півмісяця Віолети Ломбартс, ми з нею були знайомі до цього. Нам здавалося, що Федерація зацікавлена ці факти виявляти, звернулися до Віолети, назвавши ряд фактів. Ми не отримали ніякої підтримки, нам порадили не займатися цим, не бруднитися брудом, а займатися якимись більш егоїстичними цілями", - розповідає волонтер Михайло Тульський.

На запитання "Слідства.Інфо" про форми контролю за діяльністю українського Червоного Хреста у Женеві відповіли відпискою.

"В Україні Товариство Червоного Хреста України є самостійним і незалежним членом Руху. Воно складається з регіональних відділень під керівництвом Національного комітету зі штаб-квартирою в Києві. Міжнародний Комітет Червоного Хреста, як такий самий незалежний член Руху, не має прямого впливу на національне товариство", - йдеться у відповіді.
Редактор: Igor
14-01-2016, 08:56
Коментарів 0 Переглядів 1 346

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.