RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Українці Тетяна Волосожар та Станіслав Морозов не втрутяться у змагання за медалі Оліймпійських ігр у Ванкувері.

На жаль, після короткої програми українці ідуть лише дев'ятими.
Лідирують китайці Ксю Шен і Хон бо Джао, які цього сезону тріумфально повернулися у великий спорт. У зв'язку з цим китайцям дісталась нелегка ноша відкривати змагання фігуристів. Але вони з цим чудово впоралися. Їх оцінка 76.66 так і залишилася кращим показником вечора для катання 20 пар.
Змагання групи найсильніших відкривали росіяни Марія Мухортова і Максим Траньков. Цього сезону чемпіони світу 2005 року серед юніорів виступали дуже вдало. Навіть виграли етап гран-прі у Савченко і Шолкови. Але на олімпіаді у спортсменів здали нерви. Партнер впав з потрійного лутца. Після виступу Траньков не приховував сліз - їхня пара проїхала повз медалі.

Слідом за Мухортовою і Траньковим на старт вийшли наші Тетяна Волосожар та Станіслав Морозов. Видно було, що спортсмени нервували. Адже для них це головний і, можливо, фінальний старт у кар'єрі.

Головне для українців було чисто виконати перший елемент - потрійний тулуп. Але не вдалося. Ще на розминці Стас замість стрибка зробив метелика. Під час виступу стрибок він докрутив, але потім приземлився на дві ноги. З 4 базових балів українцям зняли 2,6.

І навіть феноменальний викид і підкрутка вже не врятували ситуацію. До того, українцям дали лише 1 рівень складності за доріжку кроків. В сумі 62,14.
Отож, максимум за що можуть змагатися українці на цій олімпіаді це за 6 місце, від якого українців відділяє лише 3 бали. Зараз це місце закріпили за собою канадці Джесіка Дюбе і Брайс Девіссон. Вони також допустили падіння на стрибку, але судді все ж поставили їх вище українців, росіян і навіть другої канадської пари Лангуа/Хей, які відкаталися чисто.

Слідом за українцями на страт вийшли росіяни Юко Кавагуті та Олександр Смірнов. На відміну від двох попередніх пар вони чисто виконали всі елементи, включаючи потрійний тулуп. Їх виступ судді оцінили 74,16 . І за підсумками короткої програми вони стали третіми.

Чинні чемпіони світу Альона Савченко і Робін Шолкови виступали останніми. Їхні "клоуни" є найяскравішою короткою програмою цього сезону. До того ж, німці виконують найдорожчий стрибковий елемент - потрійний фліп. Цього вечора німцям його вдалося виконати чисто, як і решту стрибкових елементів. Хіба що трохи розійшлися в паралельному обертанні. Але судді вирішили, що цього вечора китайці все ж кращі.

Потенційні перможці олімпіади. Ксю Шен і Хонбо Джао. Фото Reuters
А, можливо, це вирішили вже давно. І не судді, і не спортсмени, а підкилимні інтриги федерацій. Вже зараз зрозуміло, що медалі розіграють три перші пари. А далі боротьба йтиме лише за 6-10 місце. А дві китайські пари розіграють між собою 4,5 місце.

Таблиця результатів виглядає наразі таким чином: Ксю Шен/ Хон бо Джао (Китай) - 76.66
Альона Савченко/Робін Шолкови (Німеччина) - 75,96
Юко Кавагуті / Олександр Смірнов (Росія) - 74,16
Кін Пан/Ян Тун (Китай) - 71,50
Ден Жан/Хао Жан (Китай) - 71,28
Джесіка Дюбе/Брайс Девіссон (Канада) - 65,36
Анабель Лангуа/Коді Хей (Канада) - 64,20
Марія Мухортова/Максим Траньков (Росія) - 63,44
Тетяна Волосожар та Станіслав Морозов (Україна) - 62,14
Ще одна українська пара Катерина Костенко та Роман Талан фінішували цього вечора передостанніми, 19-ми (39,54)
16-02-2010, 18:22
Коментарів 0 Переглядів 3 700

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.