RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Працювати треба  за будь-якого президента»

За Юлію Тимошенко найвищий результат в області – понад 91% голосів – дало село Кадубівці Заставнівського району. Віктор Янукович набрав найвищий відсоток голосів у селі Банчени Герцаївського району – там його підтримали 86% виборців. Кореспонденти "МБ" побували в обох селах.

"Звістка про перемогу Януковича – наче хтось вибив мене задурно"
Одним із найпалкіших добровільних агітаторів у Кадубівцях за Юлію Тимошенко був 63-річний пенсіонер Михайло Бідулько. Каже, загітував щонайменше дві сотні односельчан.

– Ми сподівалися, що Юля переможе, щоби нашим дітям легше жилося, щоби вони мали роботу, могли навчатися, – говорить Михайло Ілліч. – Ми проводили активну роботу з людьми на вулиці, переконували, чому потрібно йти голосувати, тому й наше село дало найбільший результат. Я, звичайно, розчарований. Але гадаю, Юля не здасться. Так, як і наші люди. Вони надзвичайно працьовиті. Погляньте – у селі чотири бари, працюють магазини, їздять маршрутки до Чернівців. Навіть хліб привозять із міста! Хто працює, той і живе добре.
На двох виборчих дільницях у селі Юлію Тимошенко підтримали 1709 осіб. Дев’ятеро не підтримали жодного кандидата.

– За Януковича голосували родичі та знайомі тих членів дільничних комісій, які представляли "Партію регіонів", – каже голова виборчої комісії дільниці №67 Степанія Вельгуш. – Були побоювання щодо зриву виборів із боку представників "Партії регіонів", але, на щастя, усе минулося.
Нині село живе в очікуванні дій нового президента. Неспокою серед мешканців немає – хіба лишень бояться утисків української мови в школах.

– Якщо в школах почнуть впроваджувати вивчення російської мови як другої державної, це завдасть удару по вихованню патріотичної молоді України. Хоча наші діти завдяки російськомовним серіалам вивчили російську, – занепокоєні виховательки дитячого садочка Кадубівців.

– А для мене звістка про перемогу Януковича була, наче мене хтось вибив задурно, – ділиться своїми почуттями Марія Дмитрівна.

– А я голосувала за Тігіпка в першому турі. І хотіла б, щоби він був президентом, – каже вихователька дошкільної установи Вікторія. – Але в другому вже мусила обирати між двох кандидатів. Підтримала Тимошенко.

– Не можна нікому довіряти, – вважає психолог дитячого садочка. – Коли когось занадто ідеалізуєш, обов’язково згодом настає розчарування. Так і вийшло з Ющенком. Гадаю, так було б і з Тимошенко, якби вона стала президентом. Побачимо, як виявить себе Янукович.

"Люди не задоволені помаранчевою владою, тому й поставили на Януковича"
У Банченах Герцаївського району виборча дільниця хоч і невелика – до п’яти сотень виборців – проте в процентному співвідношенні Вікторові Януковичу дала найбільший результат в області. Тут за лідера "Партії регіонів" проголосували 405 мешканців (86%). Юлія Тимошенко набрала 10% або 48 голосів. Проти всіх проголосували 12 осіб.

– На дільниці були спроби голосувати без паспортів, – каже секретар дільничної комісії №46 Василь Березовський. – Також голова комісії наполягала на тому, щоби голосували виборці, яких немає в списках, не пред’являючи довідки з державного реєстру виборців. Ми не допустили порушень.

– Такий результат Янукович отримав завдяки постійній підтримці дитячого притулку при Банченському монастирі, – каже секретар Мольницької сільської ради Анна Амілхакіоас. – Янукович дуже багато зробив для монастиря. Завдяки йому провели газ. Наші люди бачать, що помаранчева влада нічого не робить для людей. Особливо не задоволені президентом Ющенком. Тому й поставили на Януковича. Проте в нас немає ілюзії, що і Янукович буде ідеальним президентом. Ми сподіваємося, що він виконає свої обіцянки. Час покаже.

– Не знаю, за кого краще голосувати. Може, і Юля має рацію. Але я віддав свій голос за Януковича, – каже 51-річний мешканець Мольниці Василь Сандул, який підводою з конем саме повертався з Новоселиці. – Усі – хороші. Усі обіцяють. А там подивимося, хто з них кращий. Головне – щоби президент щось робив для людей. Знаю одне: треба працювати за будь-якого президента.

Знайшовся в селі й прихильник Юлії Тимошенко. 28-річний Марін Шевченко працює на підприємстві "Колос". Каже, що дивиться телевізор і може визначити, хто кращий кандидат.

– Люди отримують зарплатню 1200-1300 гривень. Це, звичайно, мало. Чекаємо від нового президента змін. Проте покращити життя за декілька днів неможливо, – каже хлопець. – Потрібно здійснювати реформи, які займуть не один рік. Переконаний, що Тимошенко, перебуваючи на посту прем’єр-міністра, зробила більше, аніж Янукович. І хоча зараз скрута, не варто звинувачувати у всьому її.
Ольга Гнідан
11-02-2010, 12:29
Коментарів 0 Переглядів 6 987


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!