RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сенсаційно завершився 26 тур першолігової першості України з футболу, в якому чернівецька "Буковина" несподівано розгромила одну з найтитулованіших вітчизняних команд – "Чорноморець" (Одеса).

"Буковина" – "Чорноморець" (Одеса) – 3:0.
Голи: Руслан Гунчак, 12, 13, 44.
Арбітр – Андрій Кузьмін (Миколаїв), асистенти арбітра – Андрій Єремєєв (Миколаїв), Заур Курбанов (Херсон). Четвертий арбітр – Микола Левко (Чернівці).

"Буковина": 33 Олександр Чурілов, 22 Іраклій Циколія, 3 Вадим Мельник, 9 Олег Керчу, 26 Сергій Басов, 35 Руслан Гунчак – к. (4 Сергій Зелді, 78), 21 Євген Сантрапинських, 25 Владислав Рудченко (6 Андрій Даньків, 56), 11 Роман Степанков (7 Роман Дорош, 67), 18 Олександр Семенюк (15 Олександр Донець, 53), 10 Степан Маковійчук (20 Борис Орловський, 87). Запасні: 1 Сергій Преснаков, 23 Валерій Блажко. Тренер – Вадим Заяць.

"Чорноморець": 1 Євген Паст – к., 2 Петро Ковальчук, 4 Мігель Портільо, 7 Віталій Балашов (30 Ігор Тимченко, 46), 14 Ігор Силантьєв (11 Іван Бобко, 36), 19 Себастьян Сетті, 22 Ігор Цигарлаш, 25 Валерій Соколенко, 42 Євген Зубейко, 89 Сергій Політило (35 Руслан Соляник, 69), 93 Борис Тащи (Анатолій Діденко, 46). Запасні: 12 Євген Ширяєв, 8 Дмитро Владов, 17 Андрій Сагайдак. Тренер – Роман Григорчук.

Попередження: Роман Степанков (40), Євген Сантрапинських (72), Олег Керчу (73) – Сергій Політило (66).

Початок матчу швидко розвіяв всі міфи про можливу передбачуваність подій на полі. Чернівчани, не знітившись перед грізним суперником, діяли рішуче і навіть агресивно. І вже на третій хвилині після подачі кутового з лівого флангу капітан "Буковини" Руслан Гунчак із непоганої позиції міг вразити ворота головою, але пробив трохи вище.

На 12 хв. Степан Маковійчук подав із флангу до карної зони, Роман Степанков проштовхнув м’яч до Гунчака, який вирвався з оточення оборонців на "побачення" із Євгеном Пастом і холоднокровно вцілив у правий кут воріт. Трибуни зірвалися оваціями. Але це, як виявилося, були лише "квіточки". Секундна стрілочка ледь встигла зробити одне коло, як той самий Гунчак, після подачі Євгена Сантрапинських із лівого флангу, невідпорно пробив у високому стрибку у той самий правий кут чужих воріт. Це вже схоже було на нокдаун для "Чорноморця". А місцевим вболівальникам здавалося, що це все не реальність, а якийсь приємний сон.
Гості, слід віддати належне, швидко відійшли від такого шокуючого початку. І вже на 22-й хвилині мали би один м’яч відіграти. Ігор Силантьєв вийшов сам на сам з Олександром Чуріловим, але трохи заметушився і, вже під тиском кіпера і захисника, пробив повз дальню стійку. Через чотири хвилини полегшено могли зітхнути вже одесити – Гунчак із штрафного з правих підступів до штрафного майданчика подав на Вадима Мельника, який ефектно пробив головою, але в сантиметрах від ближньої "дев’ятки". Потім на певний час настало затишшя щодо небезпечних моментів. Перервалося воно досить несподівано. Гунчак із лівого флангу ледь не з центра поля зі штрафного підкрутив м’яча в район дальньої штанги, декілька партнерів і суперників у падінні безрезультатно намагалися дотягнутися до шкіряної кулі, яка пірнула повз дезорієнтованого кіпера у кут воріт. Що відбувалося в цей час на трибунах, передати словами складно – це був справжній футбольний екстаз. Проте одесити ще до перерви встигли відповісти небезпечним моментом. У доданий час Валерій Соколенко небезпечно атакував ворота Чурілова головою, але удару трохи забракло влучності.

У другому таймі першими чужого воротаря потривожили підо­пічні Романа Григорчука – Ігор Тимченко із середньої дистанції пробив трішки вище цілі. За три хвилини після подачі кутового Анатолій Діденко головою спрямував м’яч у район лівої стійки, але він у ворота не влучив, а партнери підправити його не встигли. На 66-й хвилині після флангової подачі Гунчака зі штрафного Басов і Мельник удвох опинилися у сітці чужих воріт, але м’яч на мить раніше пролетів повз верхній кут. На 81-й хвилині ще одну нагоду для взяття воріт втратив Басов. Останніми могли відзначитися все-таки гравці "Чорноморця", які з останніх сил намагалися забити бодай гол престижу. На 85-й хвилині після подачі Івана Бобка від кутового прапорця Ігор Тимченко у падінні головою пробив ефектно, але повз ближню стійку.

Нагадаємо, востаннє "Буковина" перемагала "Чорноморець" у сезоні-1992/1993 – 2:1 у гостях і 2:0 вдома. Відтоді чернівчанам не вдавалося навіть забити у ворота "моряків".

Роман Григорчук (головний тренер "Чорноморця"):
– Вітаю ФК "Буковина" із перемогою. Всіх людей – зі святом. Щодо гри, то ми програли й проаналізуємо цю поразку. Нині не хотів би взагалі нічого поганого говорити. Навпаки, я хотів би відзначити, що у нас чудова команда. І потенціал божевільний. На жаль, сьогодні вийшло так, що все склалося не на нашу користь. Ми почали гру не дуже вдало. І дали шанс суперникові, який, слід зазначити, діяв дуже агресивно, за відмінної підтримки вболівальників. Склалося враження, що ми якісь перелякані. Але це лише сьогодні, лише сьогоднішня гра. Ми це переживемо. Цей результат – виняток.

Вадим Заяць
(головний тренер "Буковини"):
– Передусім хочу подякувати вболівальникам, які відгукнулися на наш заклик про підтримку в такій грі. Адже не так часто команди такого рівня тішать нашу публіку. І хотів би подякувати нашим футболістам, які підтримали мій заклик. Тому що ви знаєте, яка у нас статистика з "Чорноморцем". Трішечки ми її підправили. 
19-04-2011, 14:43
Коментарів 0 Переглядів 2 508

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.