RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Прикра виїзна поразка з великим рахунком від "Чорноморця" не збила з переможного настрою "Буковину", яка вдома виборола три очки у поєдинку з "Прикарпаттям". Іванофранківці, хоч і перебувають на "дні" турнірної таблиці, дали бій чернівчанам, продемонструвавши, за словами керівників клубу, найкращу гру в новому сезоні.

"Буковина" –
"Прикарпаття" – 2:1 (1:0)
11 вересня. Стадіон "Буковина". 6500 глядачів. 23 градуси.
Голи: Степан Маковійчук (32), Руслан Гунчак (65) – Олександр Згура (64).
"Буковина": 1 Сергій Преснаков, 26 Сергій Басов, 17 Володимир Олефір, 3 Павло Іванов (2 Петро Климус, 82), 22 Іраклій Циколія, 35 Руслан Гунчак, 25 Владислав Рудченко, 15 Олександр Донець (9 Олег Керчу, 53), 21 Євген Сантрапинських, 10 Степан Маковійчук (8 Вадим Пислар, 86), 19 Владислав Коробкін – к. (11 Роман Степанков, 59). Запасні: 20 Борис Орловський, 23 Валерій Блажко. Тренер – Вадим Заяць.

"Прикарпаття": 88 Андрій Новак, 6 Василь Плехтяк, 23 Олег Шкред, 21 Максим Боровков, 5 Тарас Мельничук (2 Віктор Барчук, 46), 15 Юрій Бровченко, 9 Андрій Деркач, 10 Микола Ревуцький, 8 Юрій Іванишин, 20 Андрій Герасименко, 7 Олександр Микуляк (16 Олександр Згура, 46). Запасні: 33 Іван Локатир, 14 Олександр Бут, 18 Сергій Логінов, 26 Роман Стоцький, 4 Василь Червінський. Тренер – Сергій Пташник.

Попередження: Степан Маковійчук (33), Сергій Басов (44), Руслан Гунчак (73), Вадим Пислар (90+1) – Юрій Іванишин (39), Василь Плехтяк (51), Андрій Деркач (90+2).

Матч, як і очікувалося, активніше розпочали господарі поля. Особливо піднесено грав Степан Маковійчук, який дуже хотів отримати переможний подарунок до дня народження. І вже на 5 хв. Степан метрів із 18 ледь не вцілив у нижній лівий кут – м’яч пролетів за декілька сантиметрів від стійки. Через 4 хв. Маковійчук проскочив лівим флангом крізь захисні редути франківців і знайшов пасом у центрі карної зони Руслана Гунчака, який пробив ефектно зльоту, але трішечки правіше цілі. На 15 хв. "огризнулися" гості. Юрій Іванишин пробивав з непоганої позиції з 17 метрів, але Сергію Преснакову вдалося відбити м’яч. На 30 хв. Маковійчук вдало прорвався по центру до штрафного майданчика і віддав пас Євгену Сантрапинських, чий удар під кутом метрів з 10 вийшов не дуже сильним і став легкою здобиччю Андрія Новака. За 2 хв. вже Сантрапинських на лівому фланзі обіграв кількох суперників і навісив на ближній кут воротарського майданчика, звідки Маковійчук технічно головою підрізав м’яч у дальню "дев’ятку" і подарував собі на день народження гол.

Підопічні Вадима Зайця могли збільшити перевагу вже на першій хвилині другого тайму, коли після подачі Маковійчука від кутового прапорця до гольової траєкторії сантиметри не дотягнули одразу троє гравців "Буковини" – Владислав Коробкін, Руслан Гунчак і Сергій Басов. Через 4 хв. пролунав тривожний дзвінок біля воріт господарів поля. Після удару зі штрафного Преснаков відбив м’яч перед собою, і Олександр Згура з близької відстані пробив повз ліву "дев’ятку". На 63 хв. до атаки "Буковини" вдало підключився захисник Іраклій Циколія, який мав можливість навіть вискочити сам на сам, але трохи невдало підробив собі м’яч і в підсумку пробив повз праву штангу. За хвилину те, що гості після перерви вирівняли гру і навіть перехопили ініціативу, матеріалізувалося в забитий гол – Згура вийшов на "побачення" з Преснаковим і з 14 метрів вцілив у лівий нижній кут воріт. Для буковинців це стало немов холодним душем, який змусив їх "прокинутися". Цей миттєвий "вибух" активності дозволив швидко відновити статус-кво. Вже на 65 хв. Роман Степанков віддав чудовий пас Гунчаку, який забарився у чужому воротарському майданчику, що дозволило супернику вибити м’яч на кутовий. Але, як кажуть, від долі не втечеш. Сантрапинських подав кутовий, і м’яч після кількох рикошетів знайшов того ж Гунчака, який із декількох метрів переправив його у сітку.

До кінця зустрічі більше атакували чернівчани. Хоча "Прикарпаття" все-таки мало шанс вирвати нічию. Після навісу ледь не з центру поля, коли здавалося, що м’яч спокійно вийде за межі поля, шкіряна куля якось несподівано пірнула вниз у правий кут воротарського майданчика, куди на всіх парах мчав моторний Згуба. На щастя для буковинців, Преснаков ціною кутового ліквідував загрозу. На 83 хв. дубль міг оформити Маковійчук, якому лише легкий поштовх у спину не дозволив "скопіювати" перший гол після подачі Гунчака зі штрафного з лівого флангу.

Інші результати 10 туру. "Енергетик" – "Зірка" – 2:0, "Титан" – "Нафтовик-Укрнафта" – 0:1, "Нива" В. – "Арсенал" – 3:1, "Динамо-2" – "Фенікс-Іллічівець" – 1:1, ПФК "Олександрія" – "Чорноморець" – 2:1, "Дністер" – "Сталь" – 2:0, "Геліос" – ФК "Львів" – 1:3, "Кримтеплиця" – "Закарпаття" – 0:0.
Георгій МАЗУРАШУ
14-09-2010, 10:01
Коментарів 0 Переглядів 2 980

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.