RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Дрібниць у футболі не буває»

Головний тренер "Буковини" Олександр Єжаков уже провів перший збір зі своєю новою командою і зазначив, що роботою теперішніх підопічних задоволений. Про Єжакова на час його несподіваного призначення головним тренером "Буковини" наші вболівальники знали небагато. Сьогодні завдяки офіційному сайту футбольного клубу "Буковина" ми познайомимося ближче з Олександром Єжаковим.
Починав із півфіналістами Кубка СРСР

– Як ви розпочинали займатися футболом?

– Я народився в Черкаській області. Потім переїхав до Києва. Там потрапив до колективу фізкультури "Більшовик". Це була досить сильна команда. У ній виступали такі відомі футболісти, як Валентин Трояновський, Павло Богоделов… Цікаво, що у нас на клуб був лише один тренер. Першою моєю командою майстрів став миколаївський "Суднобудівник". У "Суднобудівнику" вперше відчув, що таке професійний футбол. У Миколаєві я пройшов чудову школу футболу.

– Сталося так, що доля закинула вас у Казахстан…

– Я пішов в армію. Так опинився у Казахстані. Рік відіграв у дублі відомої команди "Кайрат" (Алма-Ата). Потім грав у колективах "Орбіта" (Кзил-Орда), "Шахтар" (Караганда), "Гірник" (Каражал), у Джезказгані. 1982 року повернувся в Україну. Почав працювати у клубі "Машинобудівник" (Бородянка). Далі упродовж трьох років захищав кольори черкаського "Дніпра". Там я і завершив кар’єру футболіста.

Допомагав Яковенкові у збірній України
– Розкажіть про свою тренерську кар’єру…

– Розпочав працювати у колективі фізкультури районного центру Черкаської області Чорнобай. Потім працював із професійною командою "Хімік" (Сіверськодонецьк). Після розпаду СРСР я отримав запрошення поїхати в російський колектив "Торпедо" (Міасс). "Торпедо" виступало у І лізі, яка тоді ділилася на дві зони. Там був добротний футбол. Однак без якоїсь родзинки. Скажу, що команда з Міасса була дочірньою для московського "Торпедо". Ще одним російським клубом у моїй кар’єрі була команда "Носта" (Новотроїцьк). Клуб "Носта" був досить заможним. Тому не дивно, що мені створили чудові умови для роботи. Я мав можливість запрошувати футболістів з України.

Після роботи з "Ностою" я знову повернувся в Україну. Спочатку працював у Гребінці Полтавської області. Також займався збірними Полтавщини. Потім склалася така ситуація, що УЄФА почало проводити змагання серед аматорів. Головним тренером аматорської збірної України був Павло Яковенко, а я був його асистентом.

– Ви працювали з багатьма фахівцями. Це допомагає у тренерській роботі?

– У Миколаєві мені судилося працювати з таким відомим тренером, як Олег Ошенков, який тренував київське "Динамо" та донецький "Шахтар". У Черкасах пощастило попрацювати з Віктором Жиліним. Він дав мені таку "школу життя", яку не отримаєш у жодному університеті. Багато чому навчився у Вищій школі тренерів у 1990-х роках у Москві. Там мені викладали Костянтин Бесков, В’ячеслав Варюшин.
Сподіваюся, мій досвід знадобиться "Буковині".

П’ятова примітили в аматорському фіналі
– Ви дали путівку у великий футбол Андрієві П’ятову та Олександрові Чижову, які зараз грають за донецький "Шахтар". Що можете сказати про них?

– Відбувався фінал аматорської Першості України. Андрій П’ятов виступав за кіровоградську команду "Артеміда". Основний воротар цього колективу "зламався". А Андрієві тоді було лише 15 років. Його колектив комусь програвав 0:5. А П’ятов діставав м’яч із сітки власних воріт і посміхався. Тоді Анатолій Дяченко сказав: "Треба брати цього голкіпера в Полтаву". Щодо Чижова, то до мене підійшов його батько і сказав: "Санич, мій Саша дуже любить футбол. Візьміть його". Саша був технічним і розумним хлопчиком, однак дуже слабеньким. Він щодня прокидався о 05.30, приходив на асфальтову доріжку і обводив м’ячами… цеглу. Нам вдалося виховати у Полтаві багато сильних гравців. Серед них – Володимир Чеснаков, Сергій Чичиков, Сергій Вовкодав… Той, хто постійно працюватиме над собою, обов’язково стане вправним футболістом.

– Уболівальники сподіваються, що з вашим приходом чернівецька команда здобуде путівку до Першої ліги…

– Нам треба цього року виходити до Першої ліги. Буковина – футбольний край. Тут повинна бути сильна команда. Усе залежить від того, як будуть готові футболісти до тієї чи іншої гри, а також чи діятимуть гравці з повною самовіддачею. В усьому повинен бути професійний підхід. Дрібниць у футболі не буває. Ми повинні працювати як єдине ціле. А якщо якийсь футболіст піде не туди, куди треба, то досвідчені гравці одразу відреагують на це. Наведу такий приклад. У Міассі у мене грав Олександр Севідов (зараз відомий український тренер – авт.). Він завжди міг поставити молодого гравця на місце. У "Буковині" я також розраховую на підтримку досвідчених футболістів – Андрія Мельничука, Степана Маковійчука, Ігоря Мігалатюка, які, сподіваюся, суттєво допомагатимуть мені.

– Звідки прибули до Чернівців потенційні новачки "Буковини"?

– До Чернівців приїхали переважно мої вихованці з Полтави. Це хлопці, які звикли постійно працювати над собою. Гадаю, новачки зможуть влитися у колектив. Зазначу, що селекційна робота в нашому клубі триватиме постійно. 
9-02-2010, 10:35
Коментарів 0 Переглядів 5 433

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.