RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Невже "Буковині" знову доведеться переключитися з вирішення озвученого завдання виходу до І ліги на традиційну проблему попередніх років – як вижити? Зі схожими запитаннями до редакції звертаються шанувальники футболу, яких турбують повідомлення про досить несподівані кадрові зміни та чутки про сумні фінансові перспективи клубу.
Нагадаємо, нещодавно керівники ФСК "Буковина" вирішили розпрощатися з головним тренером Миколою Трубачовим та одразу п’ятьма футболістами – досвідченим півзахисником Андрієм Драголюком, кіпером Вадимом Джурою та оборонцями Олександром Маковійчуком, Іллею Гагухою і Євгеном Чуприною.
"Тепер шукаємо нового головного тренера"
– Чи свідчать ці кадрові кроки про те, що керівництво клубу не задоволене виступом команди до зимового антракту? – запитали ми у президента ФСК "Буковина" Василя Федорюка.
– Так, особисто я не задоволений виступом команди. Ми мали лідирувати мінімум з відривом у п’ять очок. Було витрачено багато коштів та зусиль, а результат виявився скромнішим, ніж сподівалися. Після завершення осінньої частини першості ми зібралися, проаналізували пройдений відрізок турнірного шляху і вирішили, що потрібні серйозні зміни. Тому й вдалися до цих кадрових кроків. Тепер шукаємо нового головного тренера. Сподіваємося також знайти кращу заміну гравцям, з якими ми вирішили розпрощатися, адже перед "Буковиною" стоять серйозні завдання. До речі, хотів би зазначити, що клуб зі всіма розрахувався, наразі не маємо ні копійки боргу.
– Можливо, варто було б розповісти про стан справ і вболівальникам, серед яких тепер ширяться різні тривожні чутки.
– Буквально днями ми плануємо провести прес-конференцію, на якій і розкажемо про найближчі плани. Можливо, відповідатимемо на запитання вболівальників і у прямому ефірі на одному з місцевих телеканалів.
– Чому не провели підсумкову прес-конференцію раніше?
– На жаль, я захворів на запалення легенів. Слава Богу, одужав. Саме сьогодні був на рентгені, сказали, що вже все нормально.
Цікаве продовження мала відставка Миколи Трубачова, який у зверненні до вболівальників "Буковини", розміщеному на turnir.com.ua, зазначив, що готовий повернутися назад, якщо його покличуть: "Хочу подякувати буковинським уболівальникам за те, що вони підтримували мене впродовж того часу, коли я працював у Чернівцях. Ми разом тішилися перемогами "Буковини" та переживали її невдачі. Сталося так, що я припинив працювати на посаді головного тренера чернівецького клубу.
Сьогодні було написано, що я залишив Чернівці через наявність вигідної пропозиції з Росії. Одразу скажу, що це не так. Рішення про припинення співпраці зі мною приймало керівництво клубу, і я поставився до нього з розумінням. Хоча я би хотів працювати у Чернівцях і наступного року. Я прагнув вивести буковинський колектив у Першу лігу вітчизняного футболу. На жаль, не склалося.
Якщо мені надійде пропозиція знову працювати головним тренером "Буковини", то я із задоволенням її прийму. Від Чернівців у мене залишилися лише приємні спогади. Чернівці – чудове місто, тут мешкають найвідданіші уболівальники. Зрештою, таких прихильників футболу, як у Чернівцях, я ніде не зустрічав. Ви не агресивні, однак водночас завжди палко підтримуєте своїх улюбленців. Хочу побажати вам і надалі бути разом із "Буковиною. З повагою, Микола Трубачов".
Від спонсорства поки що ніхто не відмовився
Віце-президент "Буковини" Владислав Кисіль, який є правою рукою харківських партнерів клубу, на запитання, чи є ці зміни початком ще кардинальніших кадрових рішень, відповів: "Кадрові зміни на цьому закінчитися не можуть, бо треба щонайменше призначити нового головного тренера та доукомплектуватися. Але такі запитання краще ставити президентові клубу. Я поки що у відпустці. Дізнаюся думку Володимира Чумака про ці кадрові зміни – повідомлю вас".
Звісно, ситуація навколо "Буковини" справді трохи тривожна. Тим більше, що немає жодних гарантій, що той же "Енергопром" й надалі допомагатиме фінансово клубу. Та й економічну кризу, як кажуть, ніхто не відміняв, що аж ніяк не сприяє підтримці футболу.
Песимісти поспішають "кидати каміння в город" харківських партнерів клубу, мовляв, ми ж казали, що нічого путнього з цього не вийде. Але панікувати зарано. Офіційно ще ніхто від підтримки і партнерства з "Буковиною" не відмовлявся. А про те, що "харківський вплив" на стратегічний курс "Буковини" дав позитивні результати, свідчать принаймні як рекордні за останній час показники відвідуваності на матчах чернівецької команди, так і друге місце у турнірній таблиці групи А ІІ ліги, лідер якої – "Бастіон" (Іллічівськ) – пішов на зимові канікули зі скромним відривом в одне очко.
Георгій МАЗУРАШУ
19-11-2009, 10:01
Коментарів 0 Переглядів 3 801

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.