RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Буковина» вразила грою і шоу-програмою

Блискуче рпозпочала новий сезон чернівецька "Буковина". Після виїзної перемоги на старті над резервістами ФК "Львів" підопічні Миколи Трубачова впевнено "розібралися" вдома з конкурентом у боротьбі за путівку до І ліги "Нивою" (Вінниця).

"Буковина" (Чернівці) – "Нива" (Вінниця) – 3:0 (3:0)
Голи: Климус (5), Коробкін (30 п.), Чуприна (44).
Судді: Михайло Митровський (Ужгород), Андрій Папірович (Хмельницький), Анатолій Дудчик (Чернігів). Резервний суддя – Микола Скорейко (Чернівці). Делегат ФФУ – Олександр Бойко (Київ).
"Буковина": Андрій Мельничук, Сергій Шевцов, Євген Чуприна, Петро Климус (Ілля Галуха, 83), Павло Іванов, Олександр Семенюк (Сергій Ільїн, 88), Роман Ємельянов (Олександр Маковійчук, 69, Валерій Блажко, 71), Степан Маковійчук (Олександр Лакуста, 90+2), Ігор Мігалатюк, Владислав Коробкін – к (Андрій Драголюк, 46), Роман Марченко. Запасні: Сергій Жижиян. Тренер – Микола Трубачов.
"Нива": Василь Скибенко – к, Володимир Найко, Сергій Воронін (Павло Лук’янець, 66), Вадим Бовтрук, Андрій Пилявський, Андрій Драган, Богдан Варченко (Сергій Кушка, 46), Дмитро Козьбан (Михайло Сергійчук, 64), Олександр Гергелюк, Сергій Герасимець (Андрій Веретинський, 46), Олексій Пивовар (Ігор Брідня, 54). Запасні: Володимир Гребенюк, Андрій Заводян. Тренер – Олег Федорчук.
Попередження: Марченко (18), Воронін (60).
На "розігріві" були звабливі красуні
Давненько навколо матчу за участю "Буковини" не було такого ажіотажу. Вперше дійство для вболівальників розпочалося на годину раніше, ніж гра. Оновлений керівний склад оновленої чернівецької команди підготував для глядачів розважальну програму – з виступами чарівних дівчат із групи підтримки, піснями сексапільного шоу-гурту "Вікторія", військовим духовим оркестром, дотепними ведучими та красунями, які здійснювали опитування серед гостей VIP-сектору. Отож після такого "розігріву" місцеві футболісти просто зобов’язані були зіграти на відповідному рівні.
Місцевий бомонд прибув у повному складі
Великий інтерес звітний поєдинок викликав і у місцевих владних мужів – у церемонії офіційного відкриття нового футбольного сезону взяли участь і губернатор Володимир Куліш, і голова обласної ради Іван Шилепницький, і міський голова Микола Федорук. У дійстві були задіяні також майстер спорту Роман Угренчук, який свого часу, крім "Буковини", грав також за київське "Динамо" і вінницьку "Ниву", та перший капітан збірної незалежної України Юрій Шелепницький. На VIP-трибуні серед інших був і президент "злитого" з "Буковиною" харківського "Арсеналу" Володимир Чумак зі своїми рідними. Саме спільні зусилля команди Чумака, місцевої влади та президента ФСК "Буковина" Василя Федорюка і призвели до таких кардинальних змін у таборі чернівецького клубу, якого вже називають серед головних претендентів на підвищення у класі.
До речі, у заключному турі минулого чемпіонату "Буковина" програла практично цій самій команді, оскільки з тодішнього складу "Нафкому" в сьогоднішній "Ниві" були задіяні одразу десять гравців (восьмеро в основі і двоє вийшли на заміну). А ось у чернівчан із того складу в основі вийшли лише двоє і ще троє – на заміну.
Гості розпочали активніше, а господарі – влучніше
У перші хвилини трішки активнішими, як не дивно, були гості, які, враховуючи задекларований чернівчанами акцент на атаку, напевно, вирішили "взяти суперника його ж зброєю". Проте до серйозної небезпеки біля воріт Андрія Мельничука справа не дійшла.
А ось "Буковина" з першого ж кутового "витиснула" максимум: Роман Ємельянов подав від кутового прапорця – і Петро Климус у високому стрибку переправив м’яч головою у сітку.
Уже за декілька хвилин Степан Маковійчук, який ще нещодавно грав за "Ниву", реалізував вихід сам на сам, але судді зафіксували офсайд.
"Нива" не реалізувала вихід удвох на голкіпера
На 12-й хвилині гості втратили, мабуть, найреальнішу нагоду для взяття воріт. Після невиправданої втрати м’яча чернівчанами на своїй половині поля вінничани вийшли удвох на кіпера. Андрій Мельничук вискочив із воріт і встиг завадити Сергію Герасимцю, але м’яч від ноги останнього відскочив йому ж на хід. Доки він обробив м’яч, до воротів встиг підтягнутися оборонець "Буковини", але Сергій примудрився пробити вище.
На 21-й хвилині після потужного пострілу Олександра Семенюка з 17-ти метрів Скибенко не без труднощів перевів шкіряну кулю на кутовий. За три хвилини Ігор Мігалатюк з лівого флангу прострелив до карного майданчика на Степана Маковійчука, якого на мить випередив голкіпер. Через три хвилини буковинці організували швидку контратаку, яку Ємельянов несподівано вирішив завершити ударом з 30-ти метрів. З такої відстані він намагався закинути м’яч "за комірець" стражу воріт, але Скибенко все-таки зміг дотягнутися і перевести його на кутовий.
Коробкін забив четвертий гол у двох матчах
На 29-й хвилині після чергового гострого флангового прострілу на Маковійчука останнього завалили у воротарському майданчику, за що арбітр справедливо призначив пенальті. Цікаво, що одночасно зі свистком ледь не добив м’яч у сітку Мігалатюк. "Футбольний вирок" взявся виконати Коробкін і не схибив.
Уже за хвилину Андрій Драган міг скоротити рахунок, але з семи метрів пробив вище. Щоправда, завадити пробити встиг захисник господарів поля.
На 34-й хвилині Герасимцю дозволили "прогулятися" з м’ячем у чужому вортарському майданчику, але до завершального удару справа все-таки не дійшла – м’яча в ногах накрив Мельничук.
На 44-й хвилині після подачі Мігалатюка від кутового прапорця м’яч другою хвилею атаки "знайшов" на куті воротарської зони Євгена Чуприну, який головою спрямував його у протилежний правий кут воріт. На доданій хвилині Коробкін із Маковійчуком вивели на ударну позицію Ємельянова, який вирішив не бити, а відпасувати партнерам на ще зручнішу позицію в центр карного майданчика, але суперники передачу перервали. А з кутового на останніх секундах тайму Мігалатюк влучив у сітку біля самісенької ближньої стійки, але з зовнішнього боку.
Марченко влучив зі штрафного у поперечину
На 48-й хвилині після передачі Мігалатюка з семи метрів у падінні ефектно бив Маковійчук – удар заблокували оборонці. На 56-й хвилині під час блискавичної контратаки за участю Мігалатюка, Маковійчука та Драголюка заключний пас останнього в центр на набіглих партнерів в ефектному стрибку перехопив Скибенко. Через три хвилини Драголюк завершив сольний прохід ударом з 16-ти метрів у правий кут і промахнувся на лічені сантиметри. Ще за чотири хвилини Драголюк заробив штрафний неподалік від карної зони гостей, і Роман Марченко пробив через стінку в поперечину.
Травма Маковійчука-молодшого могла призвести до голу
На 69-й хвилині знову відзначитися могли гості. Екс-гравець юнацької збірної України Олександр Маковійчук, щойно вийшовши на заміну, під час виконання передачі на рівному місці впав у центрі поля, що призвело до небезпечної контратаки гостей, яку Андрій Веретинський завершив ударом з восьми метрів у стійку. А Маковійчука-молодшого одразу довелося замінити назад – у нього виявився надрив ахілла.
На 75-й хвилині Маковійчук-старший на мить не встиг випередити воротаря після пострілу Мігалатюка з лівого флангу. А через три хвилини Степан із правого флангу атаки вискочив на "побачення" зі Скибенком і вирішив пробити з 12-ти метрів у дальній кут, але не влучив. І Мігалатюк, який набігав, теж не встиг "закрити" штангу. У доданий час "розмочити" рахунок міг Сергій Кушка, але на його удар із кута воротарського майданчика зреагував Мельничук.
Георгій МАЗУРАШУ
11-08-2009, 10:07
Коментарів 0 Переглядів 3 347

Теги -


Викрили злочинну організацію, до якої входили відомі підприємці з Чернівців та службові особи
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.