RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Візит зіркових ветеранів київського "Динамо" – це своєрідний "футбольний храм" для будь-якого населеного пункту, де вони "дають гастролі" у вигляді пропагандистських товариських матчів. Так, під час позапланового "майстер-класу" на міні-футбольному штучному майданчику біля нової мамаївської школи (в Мамаївцях динамівці зупинилися проїздом із закарпатського Тячева до наших Вашківців) ветерани, відчувши, з яким захопленням присутні реагують на кожен їхній рух та слово, влаштували "міні-виставу" – з жонглюванням м’ячем, дружніми "підколками" один одного і жартівливими парі. Суперечку на 100 доларів, які потім були замінені на віджимання, затіяв екс-збірник СРСР Іван Яремчук. Він "завів" партнера по команді позмагатися – хто більше разів влучить м’ячем в поперечину з центра майданчика. Іван програв цей двобій і під жартівливі коментарі інших динамівців сумлінно віджався десятки разів.
Потім був імпровізований матч в "дир-дир" з мамаївськими ветеранами на чолі з президентом місцевого клубу Дмитром Микулинським, яких вистачило лише на те, щоби відкрити рахунок і протриматися до 2:2. Далі були умовні 2:5.
Після розминкового поєдинку ексклюзивне інтерв’ю "МБ" дали Іван Яремчук та вихованець буковинського футболу Віктор Хлус.
Іван Яремчук:
– Ці товариські матчі справді продовжують наше футбольне життя. Великий футбол закінчується, а тепер ми збираємося разом, граємо, спілкуємося з колегами з інших регіонів. Завжди, коли є можливість, відгукуємося на подібні запрошення. Вважаю, це свято для всіх – для нас, для людей, які нас хотіли бачити і колись бачили, 20 років тому.
– Можна сказати, що завдяки таким зустрічам ви молодієте?
– Уже не той вік і не ті кілограми, щоби молодіти (сміється – авт.). Але для людей ми, звісно, завжди молоді, вони хочуть нас бачити такими, як 20 років тому. І ми намагаємося показати той футбол, який колись показували. Хоча, ви розумієте, коли тобі 50 років, який вже може бути "молодий футбол" (сміється – авт.). І швидкості немає тієї, і фізичних даних. У душі, звісно, хочеться скинути років 20. Зате тепер голова "світліша". Щоправда, ноги за нею не встигають (сміється – авт.).
– Як представник збірної СРСР середини 80-их, як ви гадаєте, є шанси у збірної України дорости до такого ж рівня, коли від команди чекали "золота"?
– "Золота" якого – з Чемпіонату світу чи Європи? Світу – важко сказати. Хоча бачите – Блохін прийняв команду, вивів до фінальної частини, дійшли до чвертьфіналу, ніхто не очікував такого результату. Тому, можливо, у майбутньому щось Михайличенко й зробить з оновленою командою. Може, через років 8-10 або 20 і буде нова суперзбірна.
– Ви себе вважаєте "западенцем"?
– Авжеж! Я сам із Закарпаття. Тільки-но був вдома цілий тиждень. Відчув трохи смак свого села, природи. Треба частіше приїжджати, а не раз на п’ять років…
– Тобто в цих краях ви граєте "на своєму полі"?
– Так-так. Вчора грали у Тячеві, ще й гол там забив. Коли оголошували, чув розмови на трибуні: "Як це Яремчук – наш земляк, і забиває нам гол". Такі жарти приємно чути.
– Ви маєте славу непоганого більярдиста…
– Ну, я не вважаю себе "профі" у більярді. Люблю пограти, часом непогано виходить, але не можу рівнятися з тими, хто тренується по 5-8 годин на день. Ось у вас тут є перспективний молодий гравець Ярослав Тарновецький. Він вже повигравав чимало турнірів. Гадаю, найбільші перемоги у нього ще попереду. Вболіваю за нього.
Віктор Хлус:
– У ці краї приїжджаю досить часто, і кожного разу "йокає" серце. Тут я розпочав своє футбольне життя, граючи у ДЮСШ та у команді "Буковина" (Чернівці).
– За "Буковину" ще вболіваєте?
– Звичайно! Хочу щоби "Буковина" грала краще, щоби на неї звертали увагу, щоби підтримували.
– Як ви гадаєте, ще може бути прізвище Хлус пов’язане з "Буковиною"?
– Ну, все може бути. Можливо, мій син тут буде чи хтось ще з таким прізвищем.
– А ці товариські матчі яке місце посідають у вашому житті?
– Для мене, як президента ветеранського руху, такі ігри – це і є все моє життя. Практично щосуботи і щонеділі ми їздимо, граємо. Чим більше граємо, тим життя буде цікавішим і кращим.
Григорій ПАСАТ
2-10-2008, 10:57
Коментарів 0 Переглядів 3 615

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.