RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На Сторожинеччині 12-14 вересня відбувся III етап Чемпіонату України з мотоциклетних перегонів ендуро за маршрутом Чернівці – “Аква-плюс” – Сторожинець. Організували змагання асоціація “Техноспорт” і спортивна команда з ендуро “Буковина-Брют”.
- Це гонка на виживання, – каже спеціаліст з мотокросу Костянтин МОЙСЕЄВ. – Чемпіонат відбувається за схемою багатоденки, перший етап якого проходив у травні в Косові, а другий – у серпні в Коломиї. На території туристичного комплексу “Аква-плюс” діє закритий мотопарк, куди вхід стороннім заборонено. Тут у проміжках між змаганнями протягом трьох днів спортсмени залишають мотоцикли та квадроцикли. На спортивних транспортних засобах спеціальна комісія маркує передні колеса, двигуни, рами, щоби їх неможливо було змінити у дорозі. За день змагань учасники повинні проїхати приблизно 150 кілометрів (три кола маршруту в один бік і три кола в протилежний).
На старт виходить по двоє спортсменів через кожну хвилину. Головне – контроль часу. На маршруті розміщено контрольні пункти, куди гонщик повинен прибути протягом обмеженого часу (не раніше і не пізніше). Тут стежать за тим, чи не допущено порушень, наприклад, чи горять фари на транспортному засобі спереду і ззаду (це обов’язкова умова, – ред.). На так званій “легенді”, яка знаходиться у спортсмена, ставлять печатку, зазначають час прибуття на даний пункт. Якщо є порушення, нараховують штрафні очки.
“Ендуро” з іспанської мови перекладається як “витривалість”. На буковинській трасі, по коліна у болоті, змагалися команди з Ялти (“Ялта-спорт”), Києва, Косова, Коломиї (МК “Карпати”), Севастополя (“Еліта-спорт”), Львова (“Ендуро-Львів”), Глибокої, Бучі, Червонограда і, звичайно, з Чернівців (“Чернівці-Ендуро”, “Брют-Буковина”).
36-річний Сергій Корочун із команди Червонограда займається їздою на квадроциклі, ціна якого 15 тисяч доларів, уже два роки. Чоловік каже, що спочатку це було захоплення, з друзями їздили, відпочивали. А тепер ендуро для нього – професія. Спортсмен наголошує, що траса – просто чудова, надзвичайно драйвова. Щоправда, з організацією трохи не дотягнули. Місцеве населення перешкоджало спортсменам, скаржачись на гуркіт.
– Враження від змагань – одні із найкращих, – каже 33-річний Олександр АРТЕНЮК із команди “Чернівці-Ендуро”. – Траса надзвичайно тяжка. ЇЇ важко порівнювати із маршрутами попередніх етапів. Це три траси і всі різні. Проте над організацією змагань потрібно багато попрацювати. У нас ще все попереду. З кожним роком ендуро розвивається, все більше команд беруть участь у перегонах.
23-річний Олександр Пожидаєв із команди “Київ-Ендуро” каже, що враження після змагань залишилися “найекстремальніші”. Місцями було дуже важко, просто неможливо проїхати, особливо, першого дня змагань. Через болото на підйоми виїжджали по 10-15 хвилин. Мотоцикл заносило, важко було гальмувати. Вражень – море. Траса – супер.
– Маршрут сьогодні був дуже важким, особливо остання його частина. Бруду – по шию. Навіть не знаю, як вдалося подолати цю ділянку, – каже 44-літній Олег СКРИПНИКОВ, який професійно займається ендуро більше 30-ти років. – Важко, але дуже цікаво. Доки в моїх жилах буде текти кров, займатимуся мотоспортом. Це спорт для найбезстрашніших, найсильніших чоловіків. Вважаю, що всі, хто дійшов до кінця, не зійшов із траси, – переможці. Ця гонка, порівняно із попередніми, – на висоті. Пішов дощ, але це ще більше додало екстриму. До дощу це була легка траса, але тепер – те, що треба!
Леся Токарюк
16-09-2008, 10:26
Коментарів 0 Переглядів 4 612

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.