RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Буковина приєдналася до Всеукраїнської церемонії підняття Державного Прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України в ті хвилини, коли 90 тисяч щасливчиків на трибунах пекінського стадіону “Пташине гніздо” насолоджувалися церемонією відкриття головних змагань чотириріччя.
На чернівецькі урочистості з нагоди відкриття Олімпіади в Пекіні прийшли представники обласної і міської влади, рекордсменка Олімпійських ігор, чемпіонка світу та Європи, заслужений майстер спорту України зі стрільби з лука Ліна Герасименко, дворазова чемпіонка світу з велоспорту на шосе, заслужений майстер спорту СРСР чернівчанка Тамара Полякова та її чоловік-львів’янин – дворазовий переможець велогонки миру, заслужений майстер спорту СРСР Олександр Авєрін, тренери та гості з України і Молдови – учасники відкритого багатоденного чемпіонату України з велоспорту маунтенбайк, який того ж дня розпочався в столиці Буковини. Серед останніх, до речі, теж було чимало титулованих спортсменів: Алла Бойко з Тернополя – чемпіонка світу серед юніорок з маунтенбайку, Валерія Кононенко (Донецьк) – чемпіонка світу на шосе серед юніорок 2007 року, срібна призерка чемпіонатів Європи та світу серед юніорок 2008 року тощо.
Почесне право підняти Державний Прапор України та прапор Національного Олімпійського комітету України надали рекордсменці Олімпійських ігор Ліні Герасименко, кандидату до олімпійської збірної команди України Севіль Ібрагімовій, дворазовому чемпіону України, фіналісту Чемпіонату Європи на дистанції 1500 м, кандидату до олімпійської збірної команди України Миколі Лабовському, майстрові спорту міжнародного класу зі стрільби з лука Максиму Тараненкові, яким допомагали наші юні таланти – переможець минулорічної велогонки серед дошкільнят Миколка Альбота та юна велосипедистка Ангеліна Руссу.
Після офіційної частини відбулися спринтерські змагання з велоспорту серед дошкільнят. Так звані “Малі Олімпійські ігри” викликали чи не найбільший інтерес у глядачів. Найшвидшим знову виявився постійний чемпіон подібних міні-велогонок Микола Альбота – син колишнього тренера юнацької збірної України з велоспорту на шосе, а нині керівника автобусно-тролейбусного управління Миколи Альботи-старшого. Усім учасникам дитячих велоперегонів голова обласної федерації велоспорту Ілля Руссу вручив пам’ятні презенти.
Довідка
Україна на Олімпіаді в Пекіні представлена найбільшою делегацією за всю її історію – 254 спортсмени, 16 спаринг-партнерів і запасних спортсменів, 160 тренерів, лікарів і масажистів, 25 офіційних осіб і членів штабу олімпійської делегації.
Чернівецька область на головних змаганнях чотириріччя втретє поспіль представлена одним учасником – заслуженим майстром спорту України, учасником Олімпійських ігор 2000 та 2004 років, чемпіоном світу та Європи з бігу на 1500 м Іваном Гешком.
На літніх Олімпійських іграх буковинці виступали у складі збірних команд СРСР та України у двох видах спорту – легкій атлетиці та стрільбі з лука. Стрільба з лука була представлена на Олімпіаді двічі: 1988 р. – Тетяна Мунтян, 1996 р. – Ліна Герасименко, а легка атлетика – вже увосьме: 1960 і 1964 роки – Абрам Кривошеєв, 1968 р. – Валентина Козир (бронзова призерка), 1976 р. – Сергій Сенюков, 1988 р. – Павло Тарновецький, 2000, 2004 і 2008 роки – Іван Гешко.
Крім цього, представляючи інші області, на Олімпійських іграх виступали уродженці Кіцманщини Сергій Кушнірюк (гандбол, чемпіон та срібний призер Олімпійських ігор) та Марія Данилюк (Омельянович, академічне веслування). А уродженець Чернівців Марік Бергер 1984 року став бронзовим призером Олімпіади в боротьбі дзюдо як представник Канади, де він тепер мешкає.
12-08-2008, 10:20
Коментарів 0 Переглядів 4 631

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.